Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α' ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.ΔΙ.Κ.


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου το σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους Προμάχους Αλμωπίας.
Την δράση προετοίμασαν και σχεδίασαν δυο δραστήριες και ενεργές νέες του χωριού, η Μαρία Βαρελά και η Ζωή Ορμάνη, υπό την αιγίδα της προέδρου της τοπικής κοινότητας Μαρίας Γιουρούκη.
Την παρουσίαση έκαναν τα μέλη της Ο.ΔΙ. Κ. Θεσσαλονίκης Γιώργος Φουρνιτζής, διασώστης του ΕΚΑΒ και Ζηνόβιος Μιχαήλ, φοιτητής.
Το κέντρο νεότητας του χωριού, όπου έγινε το σεμινάριο, γέμισε ασφυκτικά από πολλούς ενδιαφερόμενους(εμείς μετρήσαμε 120 άτομα), και παραβρέθηκαν δάσκαλοι, παιδαγωγοί, αθλητές, μαθητές, φοιτητές, μέλη αγροτικών και δασικών συνεταιρισμών, πολλοί γονείς και πολλές νέες μητέρες.
Η παρουσίαση υπήρξε λεπτομερέστατη, με υπερσύγχρονα μέσα και τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ με έναν έξυπνο και διαλεκτικό τρόπο διδασκαλίας, δεν άφησαν τίποτα αναπάντητο στις συνεχείς απορίες των διδασκομένων.
Παρουσιάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, όπως οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, ανακοπή, ΚΑΡΠΑ, χρήση απινιδωτή, εγκεφαλικό επεισόδιο, πνιγμονή, επιληψία, διαβήτης, τσιμπήματα-δαγκώματα.
Το σεμινάριο παρά το ότι ήταν σχεδιασμένο για 4ωρη διάρκεια, παρατάθηκε για άλλη μια επιπλέον ώρα, λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος.
Με το πέρας των μαθημάτων χορηγήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου στους ενδιαφερόμενους.
Επίσης τονίστηκε από όλους η ανάγκη δημιουργίας μιας ομάδας του χωριού, τα μέλη της οποίας να κάνουν εξιδεικευμένη πιστοποιημένη πρακτική χρήσης απινιδωτή καθώς επίσης και η επιτακτική ανάγκη για την αγορά ενός μηχανήματος απινίδωσης, το οποίο να παραμένει μόνιμα στο χωριό και το οποίο μπορεί να σώσει κυριολεκτικά ζωές.
Τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ τα οποία καταχειροκροτήθηκαν, εξέφρασαν τέλος την χαρά τους για την μεγάλη συμμετοχή και υποσχέθηκαν την στήριξή τους σε μελλοντικές δράσεις των κατοίκων

Ποια είναι η Ο.ΔΙ.Κ
Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, είναι μια ομάδα μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα - μη Κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο) όπου ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάιο του 2008 με την υπ' αριθμόν 14911/08 απόφαση του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Είναι ενταγμένη στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με αριθμό μητρώου 69/08 καθώς επίσης και στο Υ.Δ.Α.Σ του Υπουργείου Εξωτερικών με αριθμό μητρώου 502.
Συνδέεται με το OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) και ενημερώνεται για τις παγκόσμιες καταστροφές από το GDACS ( Global Disaster Alert and Coordination System).
O Σκοπός της Ο.ΔΙ.Κ. είναι η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας για τη πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές όπως Σεισμοί, εκτεταμένες Πλημμύρες και Θεομηνίες, Πυρκαγιές κ.α
Επίσης ενεργεί στην Έρευνα & Διάσωση (SAR) ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα εν γένει ατυχήματα, καθώς και τη παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών Συνόρων.
Η Ομάδα μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση και την εκπαίδευση των πολιτών ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις Κρίσεων και να βρίσκονται σε θέση να προστατεύσουν τη ζωή των συνανθρώπων μας στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Τέλος η Προστασία του Περιβάλλοντος είναι ένας τομέας που η ομάδα μας επενδύει για τη διατήρηση αλλά και την επαναδημιουργία του φυσικού μας πλούτου.













































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...