Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ"


«Το σχολείο των ονείρων μας»

Την Κυριακή 1 Μαρτίου στο Ξενιτίδειο Πνευματικό στην Αριδαία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Αριδαίας πραγματοποίησε ομιλία - συζήτηση με θέμα «το σχολείο των ονείρων μας» με ομιλητή τον καθηγητή Παιδαγωγικής Γιώργο Τσιάκαλο.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Τσαρκνιάς στην προσφώνησή του, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία που έχει για την χώρα μας η επένδυση στην παιδεία και στην ανάγκη για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με κέντρο την ουσιαστική γνώση.
Ο κος Τσιάκαλος τόνισε ότι «τη στιγμή που η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχολείο τέτοιο που θα τη βοηθήσει  να κάνει το άλμα προς τα μπροστά και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ενώ γνωρίζουμε πως θα είναι ένα τέτοιο σχολείο, αφού ακόμα και η ευρωπαϊκή επιτροπή το έχει περιγράψει στις δικές της εκθέσεις, η Ελλάδα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ανακυκλώνει παλαιότερα σχήματα, τα οποία είχε και απλώς ελπίζει ότι τα πράγματα θα ξαναπάνε καλά». Επίσης τόνισε ότι «το σχολείο που χρειαζόμαστε σήμερα είναι ένα σχολείο στο οποίο θα πρέπει να καλλιεργείται η δημιουργικότητα των παιδιών, να πρέπει να καλλιεργείται η ικανότητα και η προθυμία τους να συνεργάζονται μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν πληροφορίες, ενώ γνωρίζουμε ότι τα παιδιά θα πρέπει να αναπτύξουν τη διάθεσή τους και την ικανότητά τους να μπαίνουν στη θέση του άλλου, έτσι ώστε να μπορούν να συνεργάζονται αργότερα ισότιμα μεταξύ τους».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές και τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης και η σύμβουλος εκπαίδευσης Αντωνία Παπαδάκη.

Την Δευτέρα ο Κος Τσιάκαλος ήταν καλεσμένος στο Γενικό Λύκειο Αριδαίας και είχε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για το σχολείο των ονείρων μας, για το σχολείο που έχουμε ανάγκη και θέλουμε, με τους μαθητές του σχολείου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...