Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΤΗΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΩΣ ΜΕΖΕΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ

Εκατομμύρια αποδημητικά πτηνά καταλήγουν ως μεζές στις κυπριακές ταβέρνες [βίντεο]

Τα άτυχα πτηνά, γνωστά ως «αμπελοπούλια», σερβίρονται ξιδάτα ή βραστά στα κυπριακά εστιατόρια, όπου πωλούνται έως και 80 ευρώ ανά δωδεκάδα.
Το περασμένο φθινόπωρο, περισσότερα από δύο εκατομμύρια τσίχλες, κοκκινολαίμηδες και απειλούμενα πτηνά εκτιμάται ότι πιάστηκαν παράνομα με δίχτυα και ξόβεργες, και τα περισσότερα κατέληξαν σε ταβέρνες που επιμένουν να σερβίρουν το πιάτο της ντροπής.
Η περυσινή σεζόν «ήταν η χειρότερη όσον αφορά τα επίπεδα της παγίδευσης από τότε που άρχισε το πρόγραμμα παρακολούθησης το 2002» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Κλαίρη Παπάζογλου, εκτελεστική διευθύντρια του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου, εταίρου της διεθνούς οργάνωσης Birdlife International.
Το διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος, όταν εκατομμύρια πτηνά φτάνουν στην Κύπρο από βορειότερες χώρες για να περάσουν το χειμώνα, ο σύνδεσμος εντόπισε πασσάλους για παράνομα δίχτυα που εκτείνονταν σε συνολικό μήκος 16 χιλιομέτρων. Εντόπισε επίσης πάνω από 6.000 ξόβεργες, κλαδιά καλυμμένα με κόλλα για την παγίδευση μικρών πτηνών.
«Με αυτά τα επίπεδα παγίδευσης το φθινόπωρο του 2014, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου εκτιμά ότι πάνω από δύο εκατομμύρια πουλιά ενδέχεται να σκοτώθηκαν σε όλη την Κύπρο» αναφέρει ο σύνδεσμος.
Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας εκτιμά ότι η παράνομη αγορά παγιδευμένων πτηνών και εμπόριο των πτηνών αποφέρει κέρδη 15 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...