Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΣΚΟΠΙΑ: ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Σκόπια: Νέες κατηγορίες σε βάρος του πρωθυπουργού για διαφθορά

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην FYROM, Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποίησε σήμερα δημοσίευση πρόσθετων εγγραφών τηλεφώνων, βάσει των αρχείων, που του παραδόθηκαν από εργαζόμενους στη μυστική αστυνομία (UBK) λόγω του ήθους τους.
Η ηχητική καταγραφή των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και υφισταμένων του, περιλαμβάνουν προφανείς περιπτώσεις χειραγώγησης με χρήματα για την αγορά μια τεράστιας έκτασης γης στο προάστιο-ελίτ των Σκοπίων, ‘Βόντνο’.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν με ένα φρασεολόγιο (με, εκπληκτικά, πολλές σερβικές λέξεις που είναι η τυπική γλώσσα της πόλης των Σκοπίων, αλλά δεν χρησιμοποιείται ως επίσημο πρότυπο).
Η συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της FYROM- SDSM, ήταν μονο-θεματική, με κεντρική φιγούρα την παρουσίαση τηλεφωνημάτων που αφορούσαν μόνο τον Γκρούεφσκι, ο οποίος χρησιμοποιούσε αυταρχική ρητορική για να οργανωθεί υποστήριξη για είσπραξη χρημάτων από ολιγάρχες, με αντάλλαγμα κυβερνητικών παραχωρήσεων.

 Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συνομιλίες ήταν αυτή του Νίκολα Γκρούεφσκι που καταδίκαζε τον σκεπτικιστικό υπουργό Μίλε Γιανακέφσκι προκειμένου να αλλάξει παράνομα τον αστικό σχεδιασμό, , έτσι ώστε, δύο κτήρια σύγχρονου-στυλ στο κέντρο των Σκοπίων, να αποκτήσουν μια ψευδο-νέο-κλασική πρόσοψή (ως μέρος του αναχρονιστικού σχεδίου ‘Σκόπια 2014, στόχος του οποίου είναι η δημιουργία φανταστικών δεσμών μεταξύ των Αρχαίων Μακεδόνων και του Σλαβικού λαού, που χρησιμοποιεί αυτό το όνομα μετά το 1943).

Ένα μέρος των υποστηρικτών του Ζάεφ τον κατηγορούν που δεν παρουσιάζει τα ηχογραφημένα υλικά σε ένα πιο γρήγορο ρυθμό, παρ’ όλα αυτά, η ιδέα για τη δημιουργία θεματικών παρουσιάσεων μέσω των ηχογραφήσεων, φαίνεται να είναι μια στρατηγική που λειτουργεί.
Θα πρέπει να τονισθεί, ότι κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν κάλυψε και δεν καλύπτει ούτε μία συνέντευξη Τύπου του Ζάεφ και μόνο ορισμένες αριστερές ηλεκτρονικές πύλες οργανώνουν απευθείας μετάδοση στο διαδίκτυο.
Μεταγραφή από την εισαγωγή του SDSM στη σημερινή συνέντευξη Τύπου

«Σήμερα, καθίσταται σαφές, στην εγχώρια και τη διεθνή κοινή γνώμη, ότι δεν υπάρχει ελευθερία και δημοκρατία στην FYROM και οι ευρωπαϊκές αξίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Μέχρι τώρα, μεταξύ όλων των άλλων, έχει αποδειχθεί ότι είναι ανέντιμος ο Νίκολα Γκρούεφσκι και ότι νοιάζεται για το δικό του συμφέρον.

Αγόρασε μια τεράστια όμορφη τοποθεσία στο Βόντνο, η οποία είναι αξίας εκατομμυρίων ευρώ, και κρύβεται πίσω από off-shore εταιρείες, που σχηματίστηκαν ανάλογα με τις ανάγκες του.

 Αυτά που θα δείτε και θα ακούσετε απόψε, θα καταλάβετε ότι και οι off-shore εταιρείες και οι εκτάσεις των οικοπέδων είναι μόνο μια μικρή απόδειξη για την έλλειψη τιμιότητας από τον Νίκολα Γκρούεφσκι, αλλά συγχρόνως και τις μεγαλομανείς ορέξεις του.

Σήμερα θα γίνουμε μάρτυρες της σκληρής και πικρής αλήθειας, η οποία θα επιβεβαιώσει ότι όλα αυτά τα χρόνια, ο Γκρούεφσκι, με τις διαταγές του οποίου, πολίτες συνελήφθησαν και τιμωρούνταν σε κάθε τους βήμα, στο όνομα της δικαιοσύνης και των νόμων, είναι στην πραγματικότητα ο Ένας για τον οποίο δεν εφαρμόζονται ούτε οι νόμοι, ούτε το σύνταγμα, ούτε οι αρχές της συνείδησης».




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...