Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΤΟ CIRQUE DU SOLIEL ΠΩΛΕΙΤΑΙ



Ο Guy Laliberté, ο άνθρωπος που πήρε το  Cirque du Soleil από το χείλος της χρεοκοπίας το 1984, και κατάφερε να βρει έναν διαφορετικό δρόμο στη μαζική ψυχαγωγία εξέφρασε πλέον την επιθυμία να πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών του.

 Η είδηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ του Κεμπέκ, όπου είναι η έδρα του Cirque du Soleil, έχει προκαλέσει μια πραγματική πολιτική επανάσταση, σύμφωνα με το The Globe and Mail.

   Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα και αναδημοσιεύει η El Pais, ο Laliberté θέλει να κρατήσει μόνο το 10% της εταιρείας, που αποτιμάται σε περίπου δύο εκατομμύρια δολάρια. Χαρακτηριστικό της αναστάτωσης που έχει δημιουργήσει η είδηση είναι ότι πολιτικά κόμματα του Κεμπέκ ζητούν από την κυβέρνηση η περιουσία του Cirque du Soleil να μείνει στη χώρα. «Το Κεμπέκ δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να χάσει μια τέτοια αξία και ένα τόσο αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα με μια τέτοια εταιρεία", δήλωσε ο François Legault, ηγέτης του κόμματος CAQ, καθώς αν κάποιος από το εξωτερικό αγοράσει το τσίρκο τότε οι πιθανότητες να μείνει η έδρα του στο Κεμπέκ είναι λιγοστές. Πάντως ο υπουργός Οικονομίας της γαλλόφωνης περιοχής δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να βρεί κάποιον επενδυτή από το Κεμπέκ.

   Το Cirque du Soleil απασχολεί άμεσα ή έμμεσα 1.400 άτομα.   Εκπρόσωπος του  έχει δηλώσει ότι επιδιώκει «στρατηγικό σύμμαχο» και ότι ο Laliberté αναλύει όλες τις επιλογές.
 Το  τσίρκο, που εκτελεί επιδείξεις σε όλο τον κόσμο είχε το 2013 έσοδα της τάξης των 700 εκατομμυρίων ευρώ.

 Ο Guy Laliberté είναι Νούμερο  21 στην λίστα του Forbes των δισεκατομμυριούχων στον Καναδά, με περιουσία 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.



 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...