Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΑΝΚ ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΣΤΗ EUROVISION

Η πανκ μπάντα που σπάει τα στερεότυπα στη Eurovision -Τα μέλη της έχουν σύνδρομο Down [εικόνες & βίντεο]

Πριν από 11 χρόνια, η Φινλανδία είχε προκαλέσει αίσθηση στη Eurovision, στέλνοντας ένα γκρουπ... τεράτων στο διαγωνισμό, τους Lordi, οι οποίοι και κέρδισαν. Τώρα, κάνει ξανά τη διαφορά, αλλά όχι σε κάτι τόσο ανούσιο. Θα εκπροσωπηθεί από μία πανκ μπάντα που τα μέλη της έχουν σύνδρομο Down και αυτισμό.
Οι PKN σπάνε τα στερεότυπα, καθώς έχουν στρέψει επάνω τους τα βλέμματα εδώ και καιρό. Οι άνθρωποι του συγκροτήματος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως άτομα με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύουν διαρκώς, ότι ο καθένας δικαιούται να κυνηγήσει το όνειρό του και να το πραγματοποιήσει, όσα εμπόδια κι αν του βάλει η ζωή.
Οι Φινλανδοί τηλεθεατές τους ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσουν το Μάιο στη Βιέννη, στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, όπου θα γίνουν η πρώτη πανκ μπάντα που μετέχει και ήδη θεωρούνται φαβορί από τις στοιχηματικές εταιρείες. Εκεί θα ερμηνεύσουν το τραγούδι τους Aina Mun Pitaa (Πάντα πρέπει).
«Κάθε άνθρωπος με ειδικές ανάγκες οφείλει να είναι πιο θαρραλέος», λέει τραγουδιστής Κάρι Ααλτο. «Δεν θέλουμε να μας ψηφίσουν επειδή μας λυπούνται. Δεν διαφέρουμε τόσο πολύ από όλους τους άλλους. Είμαστε φυσιολογικοί τύποι, με ένα νοητικό μειονέκτημα», συμπληρώνει ο μπασίστας των PKN, Σάμι Χέλε, μιλώντας στην Guardian.
Τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν σε ένα φιλανθρωπικό εργαστήρι το 2009. Από τότε, κάνουν αρκετές εμφανίσεις, με μεγάλη ανταπόκριση, ενώ το 2012 αποτέλεσαν την έμπνευση για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «The Punk Syndrome», το οποίο περιγράφει πώς ζουν και εκφράζονται άνθρωποι με ειδικές ανάγκες.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...