Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΚΙΒΩΤΙΑ ΜΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΞΕΡΟΠΟΤΑΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Αμύθητης αξίας θησαυρό έκρυβε στα σπλάχνα του ο ξεροπόταμος των Προμάχων γνωστός με το όνομα "Σουσίτσα".


Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια των έργων διευθέτησης του χειμάρρου, τα οποία εκτελούνται από την περιφερειακή ενότητα Πέλλας, ο τεράστιος εκσκαφέας "χτύπησε" έναν μεγάλο βράχο σε σχήμα πλάκας, διαστάσεων 2Χ3 μέτρων. Μετά από αρκετή ώρα, το συνεργείο κατάφερε να απομακρύνει το εμπόδιο και αυτό που αντίκρισαν οι έκπληκτοι εργάτες, έκανε το αίμα τους να παγώσει.

Κάτω από την τεράστια πλάκα, αποκαλύφθηκε μια καλοδιατηρημένη υπόγεια αποθήκη με πετρόχτιστα ντουβάρια ,όπου υπήρχαν πέντε μεγάλα στρατιωτικά κιβώτια, τακτοποιημένα με τάξη το ένα πάνω στο άλλο. Περιμετρικά της κατασκευής, υπήρχε παγίδευση με έναν σχηματισμό αμυντικών χειροβομβίδων, οι οποίες όμως ήταν διαβρωμένες από την πολυκαιρία και την υγρασία.
Στην προσπάθειά τους να  απεγκλωβίσουν τα κιβώτια, έσπασε το ένα από αυτά και ώ του θαύματος, ο τόπος γέμισε με χιλιάδες χρυσές λίρες Αγγλίας. Στη συνέχεια αφού ανοίχτηκαν και τα υπόλοιπα κιβώτια, ανασύρθηκαν από αυτά, πολλά καλοδιατηρημένα πολεμικά όπλα και χειροβομβίδες, ενώ σε ένα από αυτά, υπήρχαν δεκάδες χρυσά και ασημένια κοσμήματα.
Αμέσως κλήθηκαν οι αρχές και η υπόθεση διαχειρίζεται πλέον από αυτές. Η περιοχή σφραγίστηκε και φυλάσσεται από τον στρατό για αποφυγή  ατυχημάτων. 


Επιβεβαιώνεται έτσι ο θρύλος, που υπήρχε τόσα χρόνια, ο οποίος μιλούσε για έναν τεράστιο θησαυρό, που έκρυψαν οι αντάρτες στο χωριό μας, όταν έφευγαν προς την περιοχή της Φλώρινας. Στο σημείο  εκείνο υπήρχε πολυβολείο, ενώ παλαιότερα λειτουργούσε νερόμυλος γνωστός με το όνομα "Ντόουνα βουντινίτσα" και πολλοί χρυσοθήρες έψαχναν ανεπιτυχώς με χάρτες και ανιχνευτές, για διάφορα σημάδια, ώστε να το προσδιορίσουν επακριβώς.

Έτσι οι τοπικοί Ιντιάνα Τζόουνς, που ήξεραν την πληροφορία και αναζητούσαν μανιωδώς τον συγκεκριμένο θησαυρό, απογοητεύτηκαν και θα πρέπει να στρέψουν αλλού τα κάθε είδους "μηχανήματά" τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μερίδιο του αμύθητης αξίας θησαυρού, θα διατεθεί για κοινωφελή έργα στην τοπική κοινότητα, όπου και βρέθηκε.






..
..
..
..
..
Πρώτη Απριλίου.
Ελπίζουμε να εξιτάραμε την φαντασία σας.
Χρόνια πολλά και του χρόνου.

6 σχόλια :

εκτιμούμε οτί θα ξεχρεωσουν το χρέος της χώρας μας.

παιδια λιγο πιο πανω (σε κοντινη αποσταση) ειναι και ο ταφος του μ αλεξανρου........

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...