Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας δηλώνει τη στήριξη του στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, με προϋπόθεση την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την ευρωζώνη, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θεωρεί θεσμικά απαράδεκτη την πρακτική της επιβολής των απόψεων της Κεντρικής Εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση, μέσα από την ψήφιση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου όπως αυτή της από 20/4/2015 κατεπείγουσα ρύθμιση για μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων Γενικής κυβέρνησης προς επένδυση στην τράπεζα της Ελλάδας ΦΕΚ Α΄41/2014-2015
Εκφράζει την έντονη αντίθεση του και χαρακτηρίζει θεσμικά απαράδεκτη την ενέργεια της κυβέρνησης για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η ενέργεια αυτή ανατρέπει τον προγραμματισμό των Δήμων και θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αναμένοντας την νομοθετική τακτοποίηση της εξαίρεσης των ανταποδοτικών τελών από τις προβλέψεις του Νόμου, την εξαίρεση των προϋπολογισμών των Δήμων που έχουν οικονομικές δεσμεύσεις, την ανάληψη από το Δημόσιο της ευθύνης να καλύψει νομικά ζητήματα που αφορούν πληρωμή από ρήτρες ή ευθύνες Δήμων και Δημάρχων, τη διασαφήνιση του μηχανισμού με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων μας μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος.
Αποφασίζει ότι μέχρι την 7 Μαΐου ημέρα που ξεκινά το συνέδριο της ΚΕΔΕ δεν θα εφαρμόσει όσα προβλέπει  Π.Ν.Π. γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του καθώς και η δυνατότητα μας να ανταποκριθούμε στη στοιχειώδη λειτουργία μας και στις άμεσες ανάγκες των δημοτών μας.

Να μην υπάρξει καμία νομική κύρωση κατά των αιρετών που θα αρνηθούν να συμμορφωθούν με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς και των υπαλλήλων που θα υλοποιήσουν αποφάσεις των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.         

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...