Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ "ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ"

Οι NY Times & μία μικρή εφημερίδα από το Τσάρλεστον οι νικητές των Πούλιτζερ [εικόνες & βίντεο]
Η Post and Courier μία μικρή εφημερίδα από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας αναδείχτηκε στην κορυφή της λίστας των βραβείων Πούλιτζερ.
Η μικρή για τα αμερικανικά δεδομένα εφημερίδα που έχει προσωπικό μόλις 80 άτομα και καθημερινή κυκλοφορία 85.000 φύλλων, κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία παροχή δημόσιας υπηρεσίας, για την έρευνά της «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» («Till Death Do Us Apart»), η οποία αφορά  στον αυξημένο αριθμό θανάτων λόγω ενδοοικογενειακής βίας στην πολιτεία Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.
Και οι συνήθεις ύποπτοι New York Times δεν έλειψαν από τη λίστα με τους νικητές μια και στην κατηγορία  της ερευνητικής δημοσιογραφίας κέρδισαν ένα ακόμη Πούλιτζερ. Το ρεπορτάζ αφορούσε στην αποκάλυψη ομάδων πίεσης που σε συνεργασία με δικηγόρους επιχειρούσαν με επιθετικές πρακτικές να ωθήσουν γενικούς εισαγγελείς να σταματήσουν έρευνες ή να διαπραγματευτούν συμβιβασμούς προς όφελος των πελατών τους.
Το βραβείο ερευνητικής δημοσιογραφίας απονεμήθηκε και στην Wall Street Journal για την αποκάλυψη εμπιστευτικών δεδομένων σχετικά με τα κίνητρα και τις πρακτικές παροχών υγειονομικής περίθαλψης.
Οι Times κέρδισαν δύο ακόμα βραβεία, για την δημοσιογραφική κάλυψη της εξάπλωσης του Έμπολα στη Δυτική Ευρώπη και τις ανθρώπινες ιστορίες που αποκάλυψαν, αλλά και για τις φωτογραφίες του Daniel Berehulak που αφορούσαν στο ίδιο θέμα.
Μεταξύ των νικητών, ξεχωρίζει επίσης το Bloomberg News, για την πρώτη του βράβευση με Πούλιτζερ, που αφορά την κατηγορία επεξηγηματικής δημοσιογραφίας, με θέμα τους τρόπους φοροαποφυγής που ακολουθούν οι αμερικανικές εταιρίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νομοθέτες και οι ρυθμιστικές αρχές να τις σταματήσουν.
Οι πανηγυρισμοί στην Post and Courier


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...