Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Η ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ



Ένα πολύ πρακτικό και επιστημονικό τρόπο ελέγχου της εναπομείνασας ενέργειας μιας μπαταρίας παρουσίασε το σάιτ Quartz που μας βοηθάει να ελέγξουμε εάν απομένει καθόλου ενέργεια στις κοινές μπαταρίες - όπως αυτές ενός τηλεχειριστηρίου - πριν τις πάμε για ανακύκλωση. 

  Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Princeton, κατάφεραν να αποδείξουν ότι αφήνοντας μια όρθια μπαταρία να πέσει στο πάτωμα από μικρή απόσταση, μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν της απομένει ακόμα ζωή ή εάν είναι εντελώς άδεια, οπότε μπορούμε να τη στείλουμε για ανακύκλωση. 

  Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η πρακτική αυτή μέθοδος - ιδίως όταν αποθηκεύουμε μισο-άδειες με μισο-γεμάτες μπαταρίες στο ίδιο σημείο - είναι απολύτως ακριβής. Το άρθρο του Scientific American που αναδημοσιεύει το Quartz, σημειώνει ότι οι κοινές αλκαλικές μπαταρίες περιέχουν ένα τζελ ψευδαργύρου το οποίο οξειδώνεται καθώς η μπαταρία τελειώνει. 

  Το τζελ αυτό γίνεται πυκνότερο όσο περισσότερο οξειδώνεται, με αποτέλεσμα οι άδειες μπαταρίες να αναπηδούν ψηλότερα, "σαν μια μπάλα του γκολφ σε φρέσκο-στρωμένη άσφαλτο", σε σχέση με τις γεμάτες. 

  Για του λόγου το αληθές, παρακολουθήστε το τεστ, που προηγήθηκε της επιστημονικής εξήγησης, στο παρακάτων βίντεο: 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...