Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας – Οι νέες εικόνες-ψευδαίσθηση που σαρώνουν το διαδίκτυο

Η φράση «μα το έχω δει με τα μάτια μου» δεν θα σημαίνει τίποτα, αν δείτε τις παρακάτω εικόνες.
Οι βεβαιότητες που έχουμε σχηματίσει μέσα μας, ο καθένας ατομικά, για τις ικανότητές που διαθέτουμε να προσλαμβάνουμε τα πράγματα, θα καταρρεύσουν.
Τι χρώμα είναι τα χάπια;
Θα «πονέσουν τα μυαλά σας» μ' αυτές τις δύο φωτογραφίες και θα καταρρεύσουν οι βεβαιότητες που έχετε για το τι βλέπετε.
Κοιτάξτε προσεκτικά. Τι χρώμα έχουν τα χάπια;
Ρωτήστε τους γύρω σας. Αλλοι θα δουν δεξιά ένα μπλε χάπι και αριστερά ένα κόκκινο. Και άλλοι θα δουν δύο χάπια χρώματος γκρι. Η πραγματικότητα είναι πως είναι όντως γκρι, με το δεξί χάπι να έχει μια πινελιά ροζ/γκρί.
Ο,τι και να βλέπετε, ο Michael Abrash, επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος του Facebook χρησιμοποίησε μια οπτική ψευδαίσθηση για να καταδείξει ότι είμαστε «μηχανές εξαγωγής συμπερασμάτων ενώ ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα – κάτι σαν το Matrix.
Η Μονρόε που γίνεται Αινστάιν. Η μήπως όχι;
Μια ακόμη περίπτωση που μπορεί να σας θορυβήσει σε σχέση με την ικανότητά σας να διακρίνετε πράγματα, είναι και στην φωτογραφία που ακολουθεί.
Στην μικρή εικόνα όλοι βλέπουν την Μέριλιν Μονρόε.
Οσο πλησιάζει προς το μέρος μας – αν έχετε καλή όραση – θα πρέπει να αντικαθίσταται σταδιακά από την εικόνα του Αλμπερτ Αινστάιν.
Αν εξακολουθείτε να βλέπετε τη Μέριλιν, τότε ή σας έχει κολλήσει η εικόνα της ή καλύτερα να επισκεφθείτε έναν οφθαλμίατρο.
Η οφθαλμαπάτη, δημιουργήθηκε από το ΜΙΤ με επικεφαλής τον καθηγητή Aude Oliva, ο οποίος έχει ξοδέψει πολλά χρόνια στο να ερευνά πώς οι εικόνες μπορούν να κρυφτούν μέσα σε άλλες εικόνες.

Το βλέπεις το δελφίνι;
Σταθείτε περίπου δύο μέτρα μακριά από την οθόνη και σιγά σιγά πλησιάστε την.
Θα πρέπει όπως πλησιάζετε να δείτε ένα αυτοκίνητο να μετατρέπεται σε δελφίνι.
Αλλιώς...
Θεωρείτε ότι οι παρακάτω τρείς φωτογραφίες είναι ίδιες; Αν ναι, έχετε πρόβλημα. Θα πρέπει να δείτε ότι αλλάζουν από ταυτόσημες τίγρεις σε τίγρεις με διαφορετικές εκφράσεις.
Όπως κοιτάζετε αυτές τις φαινομενικά πανομοιότυπες φωτογραφίες, το πρόσωπο της γυναίκας στη δεξιά φωτογραφία μεταμορφώνεται σε γάτα.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...