Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΙΙα Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ



Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, στη ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Ο Άγιος Γεώργιος ας προστατεύει και εμπνέει, με την πίστη και τον μαρτυρικό θάνατό του, τον Στρατό μας

Με επισημότητα και τη συμμετοχή των τοπικών αρχών, ενεργών και αποστράτων αξιωματικών και στρατιωτικών, πολιτικού προσωπικού της Μεραρχίας, εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων, μαθητών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, στη ΙΙα Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Έδεσσα. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας και δημοτικοί σύμβουλοι, τιμώντας με την παρουσία τους τον εορτασμό του Αγίου από τη Μεραρχία.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλάμβανε δοξολογία στο χώρο του ηρώου της Μεραρχίας από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας, ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ και κατάθεση στεφάνου από τον Στρατηγό Διοικητή Χρήστο Καρυώτη. Ακολούθησε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη ηρώων και θυμάτων πολέμου και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.


Οι παραβρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στην υπαίθρια έκθεση με σύγχρονα οπλικά συστήματα, οχήματα και τεχνολογίες επικοινωνίας που διαθέτει η Μεραρχία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τον Στρατηγό Χρήστο Καρυώτη και τα στελέχη της Μεραρχίας για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης και δήλωσε: «Ο Άγιος Γεώργιος να προστατεύει και να εμπνέει τους Έλληνες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες. Ο Άγιος Γεώργιος, με τον μαρτυρικό του θάνατο, έδειξε τον δρόμο για πολλούς Χριστιανούς, σε μία δύσκολη εποχή που κυριαρχούσε η πίστη στα είδωλα. Η σεπτή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κοσμεί τις πολεμικές σημαίες και έχει εμπνεύσει και καθοδηγήσει τον Ελληνικό στρατό σε πολλές νικηφόρες μάχες και αγώνες. Ο Άγιος Γεώργιος, μεγαλομάρτυρας και τροπαιοφόρος, ο οποίος κατέχει περίοπτη θέση στην Εκκλησία μας, ας χαρίζει υγεία και καθοδήγηση σε όλους τους πιστούς».    



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...