Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ 3-1

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 την Σκόντα Ξάνθη και κατάκτησε το Κύπελλο Ελλάδας,φτάνοντας παράλληλα στο 17ο νταμπλ της ιστορίας του.
Το τυχερό γκολ του Χάρα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έδωσε σημαντικό προβάδισμα ψυχολογίας στον Ολυμπιακό, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο τα έβρισκε σκούρα απέναντι στην Ξάνθη. Στο 2ο ημίχρονο η κατάσταση άλλαξε και το εκπληκτικό γκολ του Τσόρι Ντομίνγκεζ στο 63' απλοποίησε την υπόθεση για τους ερυθρόλευκους.
Το ματς
Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να αιφνιδιάζεται από τη δυναμική είσοδο της Ξάνθης. Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, οι Θρακιώτες είχαν κατασκηνώσει στην περιοχή του Ρομπέρτο με συνεχόμενα κόρνερ, τα οποία όμως δεν έφεραν τη μεγάλη φάση πλην ενός σουτ του Μπέρτου που δημιούργησε ανησυχία στον Ισπανό τερματοφύλακα. Στο 26' ο Κλέιτον δοκίμασε το πόδι του από απόσταση, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Ρομπέρτο, όμως ο Ισπανός απομάκρυνε σε κόρνερ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Λουτσέσκου ήρθε στο 37΄ όταν από την 9η εκτέλεση κόρνερ της ομάδας, ο Σολτάνι πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Στις καθυστερήσεις, ο Μπέρτος επιχείρησε να επιστρέψει την μπάλα στον τερματοφύλακά του με το στήθος, βγάζοντας ουσιαστικά ασίστ στονΧάρα, ο οποίος πλάσαρε έξοχα τον Κυριακίδη για το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ πιο ήρεμος στο παιχνίδι του. Σημαντικό ρόλο έπαιξε βέβαια το τέρμα με τη λήξη του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Περέιρα πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ειδικά στην ανασταλτική τους λειτουργία και η Σκόντα Ξάνθη δεν μπορούσε να βρει εύκολα διαδρόμους. Στο 63ο λεπτό μάλιστα, οι θεατές στο ΟΑΚΑ απόλαυσαν ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ έκανε την κούρσα από τ'αριστερά, απέφυγε δύο παίκτες, μπήκε στην περιοχή και με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Κυριακίδη για το 2-0. Ο Ολυμπιακός ήταν πλέον ο απόλυτος κυρίαρχος, η Ξάνθη δεν έδειχνε να έχει τις ψυχικές δυνάμεις να κυνηγήσει το θαύμα και ο Φορτούνης με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 80' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Το μοναδικό που κατάφερε η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν να μειώσει με τον Καπετάνο στο 87ο λεπτό έπειτα από ωραίο γύρισμα του Σολτάνι.
Συνθέσεις
Ολυμπιακός:Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ, Ντοσεβί, Ντομίνγκες, Χάρα


Σκόντα Ξάνθη:Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Γουάλας, Καρυπίδης, Ομπόντο, Παπαστεριανός, Λουσέρο, Σολτάνι, Βασιλακάκης, Κλέιτον


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...