Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΣΕΒΙΛΛΗ - ΝΤΝΙΠΡΟ 3-2

Σε έναν τελικό διαφήμιση του ποδοσφαίρου, η Σεβίλλη επικράτησε 3-2 της Ντνίπρο στη Βαρσοβία και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ. Δυο γκολ σημείωσε ο Κολομβιανός Μπάκα για τους Ισπανούς.
Το καλύτερο πρώτο ημίχρονο στους τελικούς του Γιουρόπα Λιγκ και ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της διοργάνωσης, ήταν αυτό που διεξήχθη στη Βαρσοβία. Η Σεβίλλη από το πρώτο λεπτό πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως στο 7ο λεπτό, ήταν η Ντνίπρο αυτή που έφυγε στην κόντρα επίθεση, ο Ματέους σέντραρε για τον Κάλινιτς και ο τελευταίος με κεφαλιά νίκησε τον Ρίκο για το 1-0. Οι Ισπανοί πάγωσαν, χρειάστηκαν περίπου πέντε λεπτά για να συνέλθουν, όταν όμως πάτησαν γκάζι εγκλώβισαν την Ντνίπρο. Στο 28' ο Κρικόβιακ με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μπόικο για το 1-1 και τρία λεπτά μετά ο Ρέγες βρήκε με μαγική ασίστ τον Μπάκα, ο οποίος πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για την ολική ανατροπή. Εκεί όμως που όλοι πίστευαν ότι η Σεβίλλη είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, η Ντνίπρο απάντησε. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ροτάν με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σεβίλλης και τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια με σκορ 2-2.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικό τέμπο και από τις δύο ομάδες. Τόσο οι Ουκρανοί όσο και οι Ισπανοί έδειχναν περισσότερο προσεκτικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα ενώ η κούραση του Ρέγες ήταν το εμφανές πρόβλημα στην ανάπτυξη των Σεβιγιάνων. Ο Εμερι τον αντικατέστησε με τον Κόκε, ανεβάζοντας τον Βιδάλ στη μεσαία γραμμή και η Σεβίλλη αμέσως άλλαξε ταχύτητα παίρνοντας ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ντνίπρο όσο περνούσε η ώρα οπισθοχωρούσε και τελικά το πλήρωσε στο 73ο λεπτό. Οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σωστά την μπάλα έξω από την περιοχή τους, ο Βιτόλο βρήκε τον Μπάκα και ο Κολομβιανός με υπέροχο πλασέ πάνω στην κίνηση, νίκησε τον Μπόικο για το 2-3. Από εκείνο το σημείο και μετά η Σεβίλλη δεν την πάτησε όπως στο πρώτο ημίχρονο. Εκλεισε τους χώρους, πάγωσε το ρυθμό και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους, κατακτώντας το Γιουρόπα Λιγκ!
Συνθέσεις
Ντνίπρο:Μπόικο, Ντάγκλας, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ, Ροτάν, Κάλινιτς (Ζελεζνιόφ 76'), Κονοπλιάνκα, Ματέους
Σεβίλλη:Ρίκο, Τρεμουλινάς, Καρίσο, Κολότζιετζακ, Κρικόβιακ, Ρέγες (Κόκε 58'), Μπανέγα (Ιμπόρα 85'), Βιτόλο, Βιδάλ, Εμπιά, Μπάκα


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...