Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ



Όσοι περνάνε την πύλη του μεγαλύτερου αντικαρκινικού νοσοκομείου της Αθήνας ξέρουν ότι ο χρόνος αποκτά άλλη πυκνότητα και η ανθρώπινη φύση αποκαλύπτεται γυμνή: πεπερασμένη μεν, αλλά και ευεργετημένη από τη γνώση, την προσφορά και την αγάπη του διπλανού. Ένας δημοσιογράφος μας πέρασε δύο μέρες εκεί. 

Πόσο θα ζήσω, αγάπη μου, δεν το ξέρω, παρόλο που είμαι 70 χρονών και περνάω αυτόν το Γολγοθά και όλοι μου λένε ότι θα ξαναγίνω καλά. Βέβαια, εγώ έχω κουραστεί λιγάκι όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω, όμως, να ξαναζήσω. Η ζωή είναι πάρα πολύ ωραία, όση και να είναι. 


Δίπλα στη ΓAΔΑ και ακριβώς απέναντι από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στη λεωφόρο Αλεξάνδρας βρίσκεται από το 1935 το Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».
 Και είναι ίσως το μοναδικό νοσοκομείο της πόλης που προσπαθούν όλοι να αποφύγουν με κάθε τρόπο, ακόμη κι αν έχουν την ιδιότητα του επισκέπτη. Στη συλλογική συνείδηση είναι συνυφασμένο με τον φόβο του καρκίνου και, σε μια λογική ψυχολογική προέκταση, τον φόβο του θανάτου. 

«Όταν ήμουν μικρός και περνούσαμε με λεωφορείο από την Αλεξάνδρας θυμάμαι τη μάνα μου να κάνει τον σταυρό της και πάντα είχα την απορία πού είναι η εκκλησία. 
Αργότερα κατάλαβα ότι το κάνει για τον "Άγιο Σάββα"» λέει ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, γιατρός από το 1978, χειρουργός, διευθυντής της Κλινικής Μαστού του νοσοκομείου, πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, και συμπληρώνει: «Η σύνδεση αυτή στη συνείδηση του κόσμου συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί όταν έχεις καρκίνο, αισθάνεσαι πεπερασμένος, ότι έχεις ορισμένη διάρκεια ζωής, κάτι που ισχύει, όμως, για όλους τους ανθρώπους.
 Απλώς με τον καρκίνο το συνειδητοποιείς και αυτό αμέσως σου ανατρέπει πάρα πολλά πράγματα. Και, δεύτερον, γιατί πολύ παλιά –και πολύ σπάνια πια– ο καρκίνος συνδεόταν με πολύ άσχημες εμπειρίες. Υπήρχαν άνθρωποι που πονούσαν ή υπέφεραν πολύ, χωρίς να υπάρχει τρόπος να απαλυνθεί ο πόνος τους. Επομένως, συνδέθηκε με έναν βασανιστικό θάνατο. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει». 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...