Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ



Πολλοί ηγέτες μποϊκοτάρουν τις εκδηλώσεις, λόγω της ουκρανικής κρίσης 

Μία τεράστια στρατιωτική παρέλαση για την 70η επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Κόκκινη Πλατεία, παρουσία είκοσι ξένων ηγετών. Ωστόσο, οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Ρωσία για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιούνται σ' ένα πλαίσιο ισχυρών διπλωματικών εντάσεων ανάμεσα στους Ρώσους και τους Δυτικούς, με επίκεντρο την κρίση στην Ουκρανία.

   Οι λίγοι Ευρωπαίοι ηγέτες που είναι παρόντες σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα -ο Τσέχος πρόεδρος και ο Σλοβάκος πρωθυπουργός- δεν θα παραστούν στην παρέλαση, όπως και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν αναμένεται στη Μόσχα παρά την επομένη των εορτασμών, για συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.



Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε κατά την ομιλία του τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στη νίκη επί των ναζί. «Ευχαριστώ τους λαούς της Βρετανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ για τη συμμετοχή τους στη νίκη. Ευχαριστώ τις διάφορες αντιφασιστικές χώρες που πήραν μέρος στις μάχες εναντίον των ναζί από τις τάξεις της αντίστασης και την παρανομία», δήλωσε πριν τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.

   Ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων θεατών, οι Ρώσοι στρατιωτικοί παρουσίασαν ένα αντίγραφο της σοβιετικής σημαίας που υψώθηκε τον Μάιο του 1945 στο Βερολίνο και στη συνέχεια ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επιθεώρησε τους περισσότερους από 16.000 στρατιώτες που συμμετέχουν στην παρέλαση. Ο υπουργός έφθασε στην Κόκκινη Πλατεία επιβαίνοντας σε ένα ανοιχτό Zil της σοβιετικής εποχής.



Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές ρωσικές πόλεις, από το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακο στην Ευρώπη, μέχρι το Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή. Στη Μόσχα, ο Πούτιν υποδέχθηκε τους ηγέτες αναδυόμενων δυνάμεων όπως τους προέδρους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και της Ινδίας Πρανάμπ Μουχέρτζι, τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι και τον Κουβανό πρόεδρο Ραουλ Κάστρο, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν. 



Κατά την παρέλαση αυτή, το μέγεθος της οποίας είναι πρωτοφανές, παρουσιάζονται τα νέα ρωσικά όπλα. Οι παριστάμενοι θα παρακολουθήσουν για περισσότερο από μια ώρα μια επίδειξη της δύναμης πυρός της Ρωσίας, στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το νέο άρμα μάχης Armata T-14, το οποίο παρουσιάζεται από τον κατασκευαστή του ως το ισχυρότερο στον κόσμο, καθώς και διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι σχεδόν 50 τόνων. 



Μετά τη στρατιωτική παρέλαση, θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Μόσχας κατά την οποία οι Μοσχοβίτες θα κρατούν πορτρέτα των πατέρων και των παππούδων τους που πολέμησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βράδυ θα δοθούν συναυλίες και θα ακολουθήσει ένα σόου πυροτεχνημάτων.





. Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...