Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ



Γιάννης Σηφάκης : 
Με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας αποκαλύφθηκε η αυθαιρεσία του ανοίγματος της σήραγγας στην Βεγορίτιδα
Η πολιτεία αναλαμβάνει την αποκατάσταση της νομιμότητας  
Αναμένονται σύντομα από το Υπουργείο και οι οριστικές αποφάσεις για την προστασία της λίμνης
Με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας αποκαλύπτεται πλήρως η αυθαιρεσία των Αντιπεριφερειαρχών Φλώρινας και Πέλλας και του Δήμου Αμυνταίου για την απαράδεκτη αφαίρεση πολύτιμου νερού από την Βεγορίτιδα με το άνοιγμα της σήραγγας Βεγορίτιδας- Άγρα.
Αύριο θα γίνει σύσκεψη των δύο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας για οριστική απόφαση  και διαβίβαση της στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Αναμένεται η απόφαση να είναι προς την κατεύθυνση προστασίας της λίμνης και της δυνατότητας της να ανεβάσει την στάθμη της χωρίς να θίγονται νόμιμες χρήσεις. Ακόμη η άποψη τους ότι το 515,50 m απόλυτο υψόμετρο είναι το κατώτερο υψόμετρο της λίμνης και πρέπει να ανατεθεί από την Πολιτεία μελέτη για το ανώτερο υψόμετρο της.

Ακόμη αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος φορέων που επιδιώκουν την προστασία της λίμνης, του Δημάρχου Έδεσσας, του συλλόγου εργαζομένων στην ΔΕΗ Άγρα- Έδεσσαίου και άλλων εμπλεκομένων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...