Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ



Συνάντηση  Γιάννη Σηφάκη  με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε συμπύρηνο ροδάκινο και κεράσια
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στην Αθήνα συνάντηση του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαο Στουπή  και τον αντιπρόεδρο κ. Θανάση Ζανιά. 
Τα θέματα που συζητήθηκαν : 
Συμπύρηνα ροδάκινα και πρώιμα κεράσια
Στην συνάντηση αρχικά τέθηκε το φλέγον θέμα των ζημιών του συμπύρηνου ροδάκινου και πρώιμων κερασιών στην Πέλλα. Αναφέρθηκαν οι περιοχές που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Όσον αφορά το ροδάκινο οι περισσότερες περιοχές της Πέλλας και όσον αφορά το κεράσι κυρίως η ορεινή περιοχή Ζέρβης-Άρνισσας- Αγ. Αθανασίου.  Ο πρόεδρος δεσμεύτηκε σε επανεξέταση από τις υπηρεσίες του τοπικού ΕΛΓΑ ( Βέροια) στις 25 Μαΐου και στην συλλογή επιπλέον στοιχείων για να εξεταστεί η δυνατότητα αποζημιώσεων και στην ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρόβλημα που ταλανίζει τους αγρότες της Πέλλας.
Μέτρα συνεχούς ενημέρωσης του αγρότη για να μειωθούν οι πελατειακές σχέσεις και η ομηρία του από βουλευτές και πολιτική ηγεσία . Μηχανοργάνωση του συστήματος
Από τον βουλευτή ετέθη και το ζήτημα ποιες είναι οι σκέψεις της νέας Διοίκησης του ΕΛΓΑ για την συνεχή ενημέρωση των αγροτών για την πορεία των προγραμμάτων, την εξέλιξη των αιτημάτων τους με στόχο την μείωση της ομηρίας του αγροτικού κόσμου από πολιτικά πρόσωπα και την δραστική αντιμετώπιση των πελατειακών σχέσεων των αγροτών με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και τους βουλευτές, φαινόμενο που το ζούμε πολλά χρόνια τώρα και πρέπει να αντιμετωπιστεί .
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ αναφέρθηκε εκτενώς στις σκέψεις της νέας πολιτικής ηγεσίας για την πλήρη και γρήγορη ( έως τέλος του έτους) πλήρη μηχανοργάνωση του συστήματος για να μπορεί ο κάθε αγρότης να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται η εξέταση του αιτήματος του. Ακόμη τακτική μηνιαία ή δεκαπενθήμερη ενημέρωση στη Βουλή των βουλευτών και τακτική ενημέρωση από συγκεκριμένο υπάλληλο των τοπικών υπηρεσιών των φορέων των αγροτών για την εξέλιξη των προγραμμάτων και για όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις αγρότη και ΕΛΓΑ.
Κανονισμός ΕΛΓΑ  
Πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Επιδιώκεται να ακολουθηθούν  πολιτικές προς την κατεύθυνση χρησιμοποίησης κοινοτικών κονδυλίων στον ασφαλιστικό τομέα για τον αγροτικό χώρο με στόχο να καλύπτονται πολύ περισσότερες ζημιές και με καλύτερο τρόπο.
Από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ δόθηκε στον βουλευτή κείμενο που περιγράφει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί άμεσα ο ΕΛΓΑ για τα θέματα που αφορούν συμπύρηνο ροδάκινο και κεράσια. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...