Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

"ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ" ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ

Και ξαφνικά «σταυρώνουν» τον Πορτοκάλογλου για ένα τραγούδι του -Θυμίζει, λένε, Πάγκαλο! [βίντεο]

«Θα περάσει κι αυτό», είναι ο τίτλος του ολοκαίνουριου τραγουδιού του Νίκου Πορτοκάλογου, του γνωστού δημιουργού που ξαφνικά άρχισε να λιθοβολείται με χαρακτηρισμιμούς και απόδοση προθέσεων.
Ο τραγουδοποιός με το ιδιαίτερο στυλ που έχει χαράξει μια ιδαίτερη πορεία επί δεκαετίες, αποφάσισε να γράψει αυτό το τραγούδι μέσα από μια παρόρμηση. Αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση του τραγουδιού στο youtube: «Είναι ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε παρορμητικά, σε μια εμπύρετη δημιουργική διαδικασία που δεν του επιτρέπει να περιμένει να ειπωθεί αργότερα αλλά ΤΩΡΑ. Αυτή τη στιγμή, την ιστορική στιγμή των αποφάσεων, των διλημμάτων, των αδιεξόδων και της αυτοκριτικής.Θα μπορούσε να είναι ένα άρθρο σε μια εφημερίδα ή ένα blog, ένα σύνολο από tweets, μια εξομολόγηση σε ένα φίλο.»
Ο ίδιος ο Πορτοκάλογλου μάλιστα απευθύνθηκε στο κοινό λέγοντας «Αφιερωμένο από καρδιάς σε όλους μας με την ευχή να θυμόμαστε πιο συχνά ότι και "εμείς" και οι "άλλοι" είμαστε όλοι ταξιδιώτες στο ίδιο καράβι...» . Το τραγούδι αναρτήθηκε στις 27 Μαίου άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο Στάθης Δρογώσης έσπευσε δημοσίως να πει ότι του αρέσει το τραγούδι που άρχισε να κάνει τον κύκλο του, μέχρι που σα να δόθηκε το σήμερα ξαφνικά μέσα από ένα κείμενο που εντόπισε ομοιότητες με τοποθετήσεις του ... Θεόδωρου Πάγκαλου,  μια μερίδα των social media άρχισαν να τον λιθοβολούν, κατηγορώντας τον σχεδόν ως μνημονιακό.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους στίχους : Είναι η πόλη μου καμένη, ειν' η χώρα μου μισή, νικητές και νικημένοι, όλοι χάσαμε μαζί



Ακολουθούν ενδεικτικά tweets:
  • Ο Πορτοκάλογλου κούνησε το δάχτυλο στο λαό δείχνοντάς τον ως τεμπέλη και διεφθαρμένο την ώρα που ήταν ομοτράπεζος εκείνων που έφεραν τη χώρα
  • Παιδιά, θα περάσει και αυτό. Το είπε ο Νίκος ο Πορτοκάλογλου.
  • Από τα Καράβια μου καίω ο Πορτοκαλογλου στις Αντιστάσεις μου καίω.
  • Λόγω Πορτοκάλογλου θυμήθηκα το άλλο εμετικό. Τη μαντινάδα του Σμαραγδή στο Σαμαρά. "Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός"...
  • Πορτοκαλογλου εμείς" και οι "άλλοι" είμαστε όλοι ταξιδιώτες στο ίδιο καράβι...Ναι αλλα το ατιμο έχει καταστρώματα φιλε μου
  • Ο Πορτοκάλογλου έγραψε ένα τραγούδι. Και ένας τον κατηγορεί ότι οι στίχοι του θυμίζουν τον Θεόδωρο Πάγκαλο  #taratata
  • Τραγούδι του Πορτοκάλογλου που σχολιάζει την επικαιρότητα, λέει. σιγά μην κάνει και στρατευμένη ποίηση παιδιά.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...