Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Η ΠΡΩΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με το σύνθημα «Πάνω η φούντα, κάτω η χούντα αγορών και τραπεζών», οι διοργανωτές θέλουν να τονίσουν την αποτυχία της κατασταλτικής αντιναρκωτικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο, προτείνοντας στην ελληνική κυβέρνηση μια εναλλακτική αντιμετώπιση με αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, νόμιμη καλλιέργεια, διάθεση και κατανάλωση κάνναβης, «κατά το επιτυχημένο παράδειγμα άλλων χωρών». 
Μάλιστα, οι διοργανωτές της 1ης Γιορτής Κάνναβης έστειλαν στον πρωθυπουργό την περασμένη Δευτέρα επιστολή με θέμα «Αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών και νομιμοποίηση της κάνναβης». 

Σε αυτήν καλείται ο κ. Τσίπρας «να γράψει ιστορία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εφαρμόζοντας ένα ευρείας κλίμακας μοντέλο καλλιέργειας και διάθεσης κάνναβης, το οποίο θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας δίνοντας διέξοδο στην οριακή κατάσταση που βρίσκεται και ώθηση προς τη «βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Μάλιστα, οι διοργανωτές αναπτύσσουν ένα φιλόδοξο εθνικό πρόγραμμα μαζικής παραγωγής του φυτού, που δύναται να επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία, αφού «η νόμιμη ρύθμιση της παραγωγής και διάθεσης κάνναβης (με περιορισμούς για την ηλικία και τη δημόσια χρήση) μπορεί να αποφέρει στα ταμεία του κράτους σημαντικά ποσά που μπορούν να χρηματοδοτήσουν κοινωνικές πολιτικές, την πρόνοια και την περίθαλψη, την παιδεία και τον πολιτισμό».
Ειδικότερα, «με συντηρητικές εκτιμήσεις η αγορά της ινδικής κάνναβης στην Ελλάδα, για θεραπευτική και ψυχαγωγική χρήση, αποτιμάται στο 1-1,5 δισ. ευρώ, τα οποία καταλήγουν αυτή τη στιγμή στο οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά. Αν νομιμοποιηθεί η ινδική κάνναβη στην Ελλάδα, θα δημιουργηθούν 15-20.000 νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχυθούν οι εμπορικοί κλάδοι, η ιατρική και ο τουρισμός, θα ωφεληθούν χιλιάδες ασθενείς, ενώ θα δημιουργηθούν νέοι παραγωγικοί - εμπορικοί τομείς». 

Φωτό: SOOC, Eurokinissi


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

2 σχόλια :

Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών – ΕΣΥΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ενάντια στην νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών

Το ΕΣΥΝ καταδικάζει κάθε προσπάθεια για τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και στέκεται απέναντι σε όσους με τη δράση τους και την ανοχή τους υπερασπίζονται την αντεπιστημονική θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά».
Καταδικάζει όσους πρωτοστατούν στη διοργάνωση της κινητοποίησης για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στις 9 Μάη στην Αθήνα ή στη δημιουργία της «λέσχης κάνναβης» στη Θεσσαλονίκη.
Σε μια περίοδο που οι νέοι στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή με την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα τους, κάποιοι έχουν το θράσος να «διεκδικούν» το «δικαίωμα» στη χρήση της δήθεν αθώας κάνναβης.
Θέλουν το λαό και τη νεολαία στο δρόμο της παραίτησης και της φυγής ειδικά σε μια περίοδο, που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, αυξάνονται οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης (εκθέσεις ESPAD, INCB, EMCDDA).
Στη χώρα μας η κοινωνική ανοχή στα ναρκωτικά έχει 3πλασιάσει τη χρήση στους μαθητές και έχει μειώσει την ηλικία πειραματισμού και έναρξης της χρήσης πριν τα 13 έτη.
Δεν είναι η χρήση ναρκωτικών «ελεύθερη επιλογή», η χρήση και η εξάρτηση είναι ανελευθερία γιατί ο άνθρωπος υποτάσσεται στο κυνήγι της ουσίας που κάνει χρήση. Η χρήση ναρκωτικών είναι ο δρόμος της παραίτησης από τη ζωή. Αυτό θέλουν όσοι μας στερούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μεροκάματο, την διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά
και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Οργανώνουμε τη δράση μας και διεκδικούμε:
 Πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους.
 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας
 Τη δημιουργία «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα
 Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία
 Μέτρα κατά της σχολικής διαρροής
 Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων



Έτσι να στηρίζουμε τις παγκόσμιες φυτίες του κεφαλαίου, μην ξυπνήσουμε κ έρθει ανάποδα ο ντουνιάς. Πάντως για βότανα μιλάμε, ποινικοποιήστε κ την φύση, ούτως η άλλως ποινικοποιήσατε τις ζωές μας με τα μνημόνια σας.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...