Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ


Συνεχείς επαφές του Γιάννη Σηφάκη για την άμεση διακοπή της αυθαίρετης λειτουργίας της σήραγγας μεταφοράς νερού από την Βεγορίτιδα προς τον Άγρα που εμφανίστηκε σαν δήθεν δοκιμαστική λειτουργία
Θα προστατευτεί η λίμνη Βεγορίτιδα από τις παράνομες «αποφάσεις» για αφαίρεση πολύτιμων ποσοτήτων νερού – να αφεθεί να τροφοδοτήσει την πτώση του υδροφόρου ορίζοντα
Η κυβέρνηση μαζί με την κοινωνία της Πέλλας και της Φλώρινας θα δώσουν την λύση
Με άγνοια των άμεσα υπεύθυνων Διευθύνσεων Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί ήδη πέραν της μιας εβδομάδας η σήραγγα μεταφοράς νερού από την Βεγορίτιδα προς την λίμνη του Άγρα με τελικό αποδέκτη την τάφρο 66 στην Σκύδρα ( που σημειωτέον φέτος πλημμύρισε με σημαντικές ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες).
Η αυθαίρετη αυτή ενέργεια έγινε, μάλλον, από την ΔΕΗ μετά από έγγραφο του οργάνου Πολιτικής προστασίας της Φλώρινας, έγγραφο που ζητούσε δοκιμαστική λειτουργία της σήραγγας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες των αποκεντρωμένων διοικήσεων δεν έδωσαν καμιά έγκριση για την όποια ενέργεια. Ακόμη η περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζεται από κάποιες ώρες ως το πολύ 24 ώρες.
Απαιτείται η άμεση διακοπή της λειτουργίας της σήραγγας καθόσον χάνονται πολύτιμες ποσότητες νερού από την λίμνη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας και της δυνατότητας της λίμνης να τροφοδοτεί η ίδια τον υδροφόρο ορίζοντα και όχι το αντίστροφο που συμβαίνει τόσα χρόνια.
Οι ενέργειες του βουλευτή προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Να σημειωθεί ότι οι ενέργειες του συντονίζονται με αντίστοιχες ενέργειες προς την ίδια κατεύθυνση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κώστα Σέλτσα.

 Ο Γιάννης Σηφάκης καλεί τον σύλλογο προστασίας της λίμνης, τους φορείς της περιοχής και τους κατοίκους σε σύσκεψη ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων  το Σάββατο 9 Μαΐου στην Άρνισσα σε ώρα που θα ανακοινωθεί.     

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...