Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΠΩΣ Ο "ΜΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Μπελίζ: Πως ο «μαύρος χρυσός» αλλάζει τη μοίρα ενός μικροσκοπικού έθνους [εικόνες]
Με έκταση 22.966 τ.χλμ. και πληθυσμό πάνω από 360.000 κατοίκους η Μπελίζ είναι μια μικροσκοπική ανεξάρτητη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, που βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής και σύντομα αναμένεται να γίνει και πλούσια χάρη στις τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αέριου στο έδαφος της.
Σύμφωνα με τον «Guardian» η κυβέρνηση του κρατιδίου εξετάζει νέες ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στις εταιρίες να κάνουν γεωτρήσεις στο 99% των χωρικών υδάτων της χώρας, μια κίνηση που έχει θέσει σε συναγερμό τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που μιλούν για ενδεχόμενη καταστροφή του δεύτερου μεγαλύτερου κοραλλιογενή ύφαλου στον κόσμο.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει στις εταιρείες να κάνουν γεωτρήσεις κοντά στη Μεγάλη Μπλε Τρύπα, μια εκπληκτική καταβόθρα που ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO το 1996.
Η καταβόθρα βάθους 124 μέτρων και μήκους 300 μέτρων είναι ορατή από το διάστημα, και θεωρήθηκε από τον Jacques Cousteau ως ένας από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...