Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΔΥΟ ΜΙΚΡΟΚΡΑΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο άγνωστος πόλεμος που ξέσπασε στην Ευρώπη: Δύο μικροκράτη μαλώνουν για την ίδια περιοχή -Μια απίστευτη ιστορία [εικόνες]
Κι  όμως, όσο παράξενο και αν ακούγεται, εδώ και λίγο καιρό, στα ευρωπαϊκά εδάφη έχει ξεσπάσει πόλεμος.
Τα... ξίφη τους διασταυρώνουν δύο μικροκράτη, τα οποία δεν έχει αναγνωρίσει καμία άλλη χώρα και τα οποία διεκδικούν την ίδια περιοχή. 
Ολα ξεκίνησαν όταν ο Πολωνός τουρίστας Πιοτρ Βαβρζικίεβιτς, που έμεινε άπατρις μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991, αποφάσισε να αιτηθεί για την κατοχή μίας περιοχής 1.000 τετραγωνικών μέτρων Μάλιστα, βρέθηκαν και 5.000 άνθρωποι που θέλησαν να πάρουν την υπηκοότητα της μικροχώρας του Πιοτρ ή Βασιλιά Ενκλάβ του 1ου (το βασίλειό του ονομάζεται Ενκλάβα). 
Ο Βασιλιάς Ενκλάβ
Τον περασμένο Απρίλιο ο Πιοτρ απαίτησε ένα κομμάτι γης στα σύνορα Σλοβενίας - Κροατίας, κοντά στην σλοβενική πόλη Μετλίκα, 48 χλμ, δυτικά της πρωτεύουσας της Κροατίας, Ζάγκρεμπ. Οι σλοβενικές αρχές του απάντησαν, όμως,  ότι η έκταση τους ανήκει και έτσι ο Πιοτρ  αποφάσισε να μετακομίσει το μικροκράτος του, το βασίλειο της Ενκλάβα, 320 χλμ μακριά, στα σύνορα Κροατίας-Σερβίας.
Πού θέλει να πάει το Βασίλειο της Ενκλάβα
Ωστόσο, σ' αυτή την περιοχή υπήρχε ήδη ένα άλλο μικροκράτος, αυτό της Τσελεστίνια, το οποίο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του στις 24 Απριλίου και το οποίο είχε αιτηθεί για την έκταση των 0,3 τετρ. χλμ. 
Και κάπως έτσι ξέσπασε στην Ευρώπη, ανάμεσα σε δύο μικροκράτη, πόλεμος... 
Η περιοχή που διεκδικούν τα δύο μικροκράτη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τσελεστίνια, ο 39χρονος Ούγγρος προγραμματιστής Εντρέ Τζος, τονίζει ότι η... χώρα το μικροκράτος του είναι έτοιμο να απαντήσει σκληρά στην Ενκλάβα. «Αυτός ο πόλεμος δεν σημαίνει βόμβες και όπλα, αλλά αν προσπαθήσουν να έρθουν εδώ, θα καταστρέψουμε τα σχέδιά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε ότι το μικροκράτος της Ενκλάβα παίζει «βρώμικο παιχνίδι». 
Εντρέ Τζος
Η σημαία της Τσελεστίνα
Η σημαία της Ενκλάβα
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το έδαφος που διεκδικούν η Τσελεστίνια και η Eνκλάβα, είναι μία ανάσα από   ένα άλλο μικροκράτος, την Λίμπερλαντ, με έκταση 7 τετρ. χλμ, το οποίο δημιουργήθηκε στις 13 του περασμένου Απριλίου από τον Βιτ Τζεντλίγκγια με το μότο «ζήσε και άσε να ζήσουν». Μεταξύ άλλων  εγγυάται στους υπηκόους του του απολιτική ζωή, ελεύθερο εμπόριο με την Ευρώπη και φορολογική ασυλία. Ισως για αυτό, κατά τις δηλώσεις του ιδρυτή του να ενδιαφέρονται να μετοικήσουν σε αυτό και πάνω από 330.000 άνθρωποι.
Ο ηγέτης της Λίμπερλαντ μαζί με υπηκόους του...
Οι κάτοικοι της Τσελεστίνια, πάντως τον προηγούμενο μήνα γιόρτασαν την ανεξαρτησία τους
Η ανακοίνωση στο δένδρο ξεκαθαρίζει σε ποιον ανήκει η περιοχή...


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...