Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ



Σύσκεψη για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τις Ομάδες Παραγωγών  

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Στηρίζουμε τις Ομάδες Παραγωγών που αποτελούν τη δική μας «δύναμη» για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας

Σε συνέχεια των δύο συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Απρίλιο, οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη νέα σύσκεψη με εκπροσώπους ομάδων παραγωγών για τη συζήτηση θεμάτων που «τρέχουν» και αφορούν την καλύτερη οργάνωση και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ενόψει της έναρξης της περιόδου συγκομιδής των οπωροκηπευτικών, το επόμενο χρονικό διάστημα. Την σύσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκης, στελέχη της Διεύθυνσης και εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων των παραγωγών.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις, η κατάθεση προτάσεων από την πλευρά των εκπροσώπων των συλλογικών οργάνων και ο συντονισμός των ενεργειών για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών και γεγονότων που θα επηρεάσουν αρνητικά το θεσμό και, τελικά, την ομαλή παραγωγή και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των παραγωγών για την συμμετοχή τους στη σύσκεψη και άκουσε τα προβλήματα και τις προτάσεις των παρευρισκομένων. Υπογράμμισε ότι η σύσκεψη έχει σκοπό τη χάραξη ενιαίας στρατηγικής προώθησης των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, στις κεντρικές υπηρεσίες. Τόνισε ότι για μια σειρά ζητημάτων πάνω στα οποία υπάρχουν αντιρρήσεις ή χρήζουν βελτίωσης θα παρέμβει αύριο κιόλας με επιστολές στους αρμόδιους φορείς, σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Συγκεκριμένα, τέθηκε το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης, με τους παραγωγούς να δηλώνουν ότι πρέπει να αλλάξουν οι προϋποθέσεις και να εντάσσονται στο καθεστώς όλα τα ροδάκινα που προορίζονται για μεταποίηση μέσω των Σ.Α.Ο- ομάδων παραγωγών.

Ακόμη, έγινε εκτενής αναφορά για τα κέντρα παραλαβής («στέκια») που παρατηρούνται κάθε χρόνο, ιδίως την περίοδο συγκομιδής των ροδακίνων. Εκφράστηκε η ανησυχία και η αγανάκτηση των εκπροσώπων των παραγωγών για την μη τήρηση προδιαγραφών και υποχρεώσεων που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, ενώ, η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά οι παραγωγοί «ζητούμε ίση μεταχείριση, να ισχύσουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις για όλους».

Στο σημείο αυτό, η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη θα γίνει στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αποστόλου ώστε να τεθούν οριστικά οι όροι και να δοθούν επαρκείς πληροφορίες για τη λειτουργία άτυπων κέντρων παραλαβής, τα λεγόμενα «στέκια», ώστε να διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι με στόχο να διασφαλιστεί το συμφέρον των παραγωγών, των ενώσεων και, πρωτίστως, η ποιότητα των προϊόντων που καταλήγουν στους καταναλωτές.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τσαντάκης Τρύφων, ανέφερε ότι υπάρχει νομικό κενό στη λειτουργία τέτοιων κέντρων και πως δεν υπάρχει καμία οδηγία ή υπουργική απόφαση σε ισχύ που να δίνει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας να διενεργήσουν ενδελεχείς ελέγχους.

Έπειτα, οι εκπρόσωποι παραγωγών έθεσαν προς συζήτηση το θέμα των αποζημιώσεων φυτικού κεφαλαίου –ΠΣΕΑ με τον κ. Θεοδωρίδη να τονίζει ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία καταγραφής των πληγέντων δένδρων και των ζημιών ώστε να αποκατασταθούν οι παραγωγοί.

Για το ευρύτερο πρόβλημα των αποζημιώσεων λόγω παγετού, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε αποστείλει επιστολή στον ΕΛΓΑ για την προώθηση των διαδικασιών και την ανακούφιση των παραγωγών.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα τήρησης του μητρώου των ομάδων παραγωγών ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα διπλοεγγραφών και να υπάρχει διαφάνεια στην ενημέρωση τόσο των υπηρεσιών του αρμόδιου Υπουργείου, όσο και των ομάδων παραγωγών με σκοπό να κυλάει ομαλά η διαδικασία δηλώσεων και κοινοτικών ενισχύσεων.


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την μεγάλη ανταπόκριση των εκπροσώπων των Ομάδων Παραγωγών και στις τρείς συναντήσεις που είχαμε. Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Πέλλας και ζητήσαμε τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των διαδικασιών ενόψει της περιόδου συγκομιδής που πλησιάζει. Οι Ομάδες Παραγωγών είναι η δική μας «δύναμη» και αποτελούν τη στέρεα βάση για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας της Πέλλας. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους παραγωγούς και με τη συνεργασία τους θα παρέμβουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να θίξουμε αδικίες και να υποδείξουμε ασάφειες προς όφελος των παραγωγών και των ενώσεων».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...