Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΥΖΕΤΑΙ ΠΙΑ

Η γυναίκα που δεν λούζεται πια - Μια επιτυχημένη μπλόγκερ [εικόνες]
Η Lucy Aitken Read, αγγλίδα μπλόγκερ, για να προστατεύσει το περιβάλλον και τα μαλλιά της δεν χρησιμοποιεί σαμπουάν εδώ και χρόνια. Ωστόσο, τα μαλλιά της είναι υπέροχα και εξηγεί γιατί.
Η μπλόγκερ αποφάσισε ότι δεν ήθελε να χρησιμοποιεί τόσα χρήματα για να αγοράζει σαμπουάν, τα οποία είναι ακριβά αλλά και γεμάτα χημικά προϊόντα αμφίβολης προέλευσης. Αποφάσισε, λοιπόν, το 2013 να τα απαρνηθεί οριστικά.
Δυόμιση χρόνια αργότερα, αυτή η μητέρα δύο παιδιών, «χίπισσα, μοντέρνα», όπως περιγράφει η ίδια τον εαυτό της, πιστεύει ότι τα μαλλιά της ποτέ δεν ήταν σε τόσο καλή υγεία.

«Πέρασα δύσκολες φάσεις. Αλλά στο τέλος φάνηκε ότι τα μαλλιά μου είναι χίλιες φορές καλύτερα σε φόρμα, όγκο και μεγαλώνουν πιο γρήγορα», γράφει στο μπλογκ της.
«Αν έχετε κουράγιο κάντε το! Αλλά δεν είναι εύκολο στην αρχή. Ας είμαστε ρεαλιστές: επί δύο μήνες τουλάχιστον δεν θα είστε ευχαριστημένοι με τα μαλλιά σας», γράφει.
Εξηγεί επίσης ότι αρχικά τα μαλλιά θα γεμίσουν λίπος, αλλά δεν πρέπει να ανησυχεί κάποιος. Η διαδικασία αυτή είναι φυσιολογική. Μετά, υπάρχει η φάση «μυρωδιά» αλλά δεν λέει πόσο χρόνο ακριβώς διαρκεί.

Ιδού μερικές συμβουλές της Lucy:
Η μαγειρική σόδα
Σύμφωνα με την Lucy, η σόδα καθαρίζει τέλεια τα μαλλιά. Φτιάξτε μια πάστα με σόδα και νερό και κάντε μασάζ στα μαλλιά σας. Αφήστε μερικά λεπτά πριν ξεβγάλετε.
Τα αυγά
Σπάστε ένα αυγό, χτυπήστε το και περάστε αυτή την περίεργη ομελέτα στο κεφάλι σας. Κάντε μασάζ στα μαλλιά και στις ρίζες.
Σύμφωνα με την Lucy, «τα μαλλιά καταλήγουν απίστευτα καθαρά και μαλακά, λάμπουν!». Αλλά προσοχή! Χρησιμοποιήστε κρύο νερό αν δεν θέλετε να βγείτε με τα μαλλιά γεμάτα βραστά αυγά.
Νερό
Ενα μασάζ με νερό στα μαλλιά, πέντε λεπτά κάθε πέντε μέρες, δίνει όγκο. Αλλά χρειάζεται καιρός και κουράγιο πριν δει κάποιος αποτελέσματα.
Σόδα και πάλι
Μια άλλη χρήση της σόδας είναι να περάσετε το κεφάλι σας σαν να είναι πούδρα και μετά βουρτσίστε τα μαλλιά.
Το ξύδι μήλου
Ανακατέψτε το ξύδι με νερό και αφήστε το στα μαλλιά σας για λίγο πριν το ξεβγάλετε.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ πολλά διαφορετικά πράγματα, λατρεύω τους πειραματισμούς. Κάθε 7-10 μέρες μπορεί να χρησιμοποιήσω ένα αυγό ή να φτιάξω ένα τσάι με λίγο μελισσόχορτο από τον κήπο μου. Το μότο μου είναι ‘αν δεν μπορείς να το φας, μην πλυθείς με αυτό’, επειδή κάθε τι που βάζουμε πάνω στο σώμα μας, καταλήγει μέσα στο σώμα μας, τελικά. Οι άνθρωποι λένε ότι η χαμηλή έκθεση σε τοξικές ουσίες από καλλυντικά ή άλλα προϊόντα, κρύβει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία μας και το περιβάλλον, τόσο σημαντικούς που θα μπορούσε να είναι η νέα μεγάλη κρίση που θα αντιμετωπίσουμε, δηλώνει στο grekamag.
«Oλη η οικογένεια κάνει το ίδιο πράγμα. Τα παιδιά μου δεν έβαλαν ποτέ σαμπουάν στα μαλλιά τους! Επίσης φτιάχνουμε δικά μας σαπούνια και υγρά καθαρισμού για τα πιάτα. Όταν ανακαλύψεις τις τοξικές ουσίες που υπάρχουν στα προϊόντα περιποίησης παιδικού δέρματος, θες να τρέξεις χιλιόμετρα μακριά τους!»


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...