Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΤΟ "SWEET CHILD O' MINE" ΤΩΝ GUNS N' ROSES ;



Οι Guns N’ Roses πρόσφατα κατηγορήθηκαν ότι έκλεψαν το κομμάτι μιας άλλης μπάντας για το μεγαλύτερο χιτ τους. Ένα μουσικό site από την Αυστραλία, το Max TV ανακάλυψε αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στο ‘Sweet Child O’ Mine’ και στο κομμάτι του 1981 ‘Unpublished Critics’ από μια αυστραλέζικη ροκ μπάντα, τους Crawl.

   Τα δύο κομμάτια όπως ισχυρίζονται έχουν τον ίδιο ρυθμό και τις ίδιες μελωδίες ακόμη και τα ίδια ‘ahh’ που αρχίζει η κάθε γραμμή των στίχων. Βέβαια δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει το διάσημο ριφ του Slash αλλά γενικά τα τραγούδια έχουν περισσότερα κοινά το ένα με το άλλο από ότι π.χ. το ‘Blurred Lines’ και ‘Got To Give It Up’.

   Το κομμάτι ‘Unpublished Critics’ είναι το άλμπουμ των Crawl ‘Sirocco’ και ήταν νούμερο ένα επιτυχία στην πατρίδα τους αλλά καθόλου γνωστό έξω από αυτήν. Παρόλα αυτά υπήρχε σε μια αμερικάνικη συλλογή του 1984 που κυκλοφόρησε η Geffen – η εταιρεία που υπέγραψαν το 1986 οι GN’R.

    Όπως λέει η ιστορία, ο Slash αρχικά έφτιαξε το ριφ για ‘Sweet Child O’ Mine’ και αργότερα η μπάντα έγραψε το υπόλοιπο κομμάτι γύρω από αυτό. Ο Axl Rose είχε δηλώσει ότι είχε εμπνευστεί από τους Lynyrd Skynryd.

   Ο James Reyne των Crawl είχε προσέξει τις ομοιότητες – έπαιζε ακόμη και στοιχεία από το ‘Sweet Child O’ Mine’ στις συναυλίες του σύμφωνα με τους φαν του – αλλά δεν τον ενδιαφέρει να κινηθεί νομικά.

   «Δεν είναι απίθανο» είπε οι Guns N’ Roses να είχαν ακούσει το τραγούδι τους πρώτα αλλά «Δεν πρόκειται να τα βάλω με τους δικηγόρους τους».








ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...