Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ο ΕΜΦΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2016

Βόμβα με ΕΝΦΙΑ: Παραμένει και για το 2016
Λαβράκια βγάζουν τα... ψιλά γράμματα του σχεδίου της συμφωνίας με τους δανειστές.
Μετά τις παγίδες για τις συντάξεις, αυτό που βγάζει μάτι είναι η δέσμευση της κυβέρνησης για διασφάλιση εσόδων 2,65 δισ. ευρώ από τη φορολογία των ακινήτων κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι ακόμα κι αν ο ΕΝΦΙΑ αντικατασταθεί από έναν νέο φόρο, αυτός θα πρέπει να βγάζει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα!
Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις
Η δέσμευση αυτή προκαλεί σύγκρυο, αφού η ανακατανομή των βαρών χωρίς να αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα -η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι ο φόρος ακινήτων θα ελαφρύνει κατά 1,5 με 2 δισ. ευρώ- θα φέρει μεγάλες επιβαρύνσεις σε κάποιες κατηγορίες ιδιοκτητών. Έτσι, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να ελαφρύνει το βάρος των μικροϊδιοκτητών και να απαλλάξει πλήρως τα χωράφια, το κόστος αυτό θα πρέπει να περάσει στους ιδιοκτήτες με μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο.
Αναμένονται αυξήσεις συντελεστών
Η εξίσωση για την κυβέρνηση δυσκολεύει αν συνυπολογίσει κανείς ότι αναμένεται η αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης. Η δέσμευση που έχει αναλάβει η Αθήνα έναντι των δανειστών της είναι ότι η όποια αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα φέρει και αλλαγές στα κλιμάκια του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να μπουν στα κρατικά ταμεία 2,65 δισ. ευρώ. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι μεγάλες μειώσεις τιμών ζώνης αναμένονται στις αποκαλούμενες «ακριβές» περιοχές, όπου οι εμπορικές αξίες πλέον βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από τις αντικειμενικές, τα υψηλότερα κλιμάκια του ΕΝΦΙΑ θα πάρουν τρελές αυξήσεις συντελεστών για να μην υπάρξει απώλεια εσόδων, ενώ δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ο συμπληρωματικός φόρος που σήμερα επιβάλλεται σε περιουσίες άνω των 300.000 ευρώ θα ξεκινάει από πολύ χαμηλότερα, ενδεχομένως κάτω από τις 200.000 ευρώ.
Σε 4 δόσεις η καταβολή του για φέτος
Το... κερασάκι στην τούρτα για τους ιδιοκτήτες είναι ότι το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών και ακολούθως οι νέες τιμές ζώνης δεν αναμένονται νωρίτερα από τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί σε μόλις 4 δόσεις!


Πηγή:
 http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...