Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 60 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΚΟΥ

O Δημήτρης Παπαϊωάννου και οι 60 Ελληνες που καθήλωσαν όλη την Ευρώπη από το Μπακού

Μια σχεδόν θριαμβική ομάδα Ελλήνων με οδηγό τον Δημήτρη Παπαϊωάννου βρίσκεται πίσω από την τελετή έναρξης των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων  στο Μπακού, με τα βλέμματα όλης της Ευρώπης -και όχι μόνο- να στρέφονται απόψε στη νέα, γιγαντιαία, τεχνολογικά άρτια, αλλά πάντα με υφή χειροποίητου δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Εντεκα χρόνια μετά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο χορογράφος, σκηνοθέτης, δημιουργός συγκινήσεων και καταστάσεων που εκκινούν από την τέχνη υπογράφει τη σημερινή τελετή έναρξης που θα μεταδοθεί στην Ελλάδα μέσω ΕΡΤ αλλά και στο baku2015.com στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).  O τίτλος της τελετής είναι Origins και ο βασικός πυρήνας της δημιουργικής ομάδας αποτελείται από Ελληνες που υλοποιούν τη σύλληψη και σκηνοθεσία του δημιουργού, με τον σπουδαίο Θεόδωρο Κουρεντζή (καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου Οπερας και Μπαλέτου του Περμ και της MusicAeterna) να έχει τη μουσική διεύθυνση, τους αρχιτέκτονες και σκηνογράφους του Fluc Office Θανάση Δεμίρη και Εύα Μανιδάκη να υπογράφουν τον αρχιτεκτονικό και σκηνικό σχεδιασμό (με συνεργάτες τους Κωνσταντίνο Πίττα και Λουκά Μπάκα), τον Αγγελο Μέντη (είχε δημιουργήσει την Κλεψύδρα στην τελετή της Αθήνας) να δημιουργεί μια δεκαπεντάλεπτη μουσική ενότητα. Πλάι του, οι επί χρόνια συνεργάτες του Δημήτρη Παπαϊωάννου, Τίνα Παπανικολάου, Στέφανος Δρουσιώτης και Κυριάκος Καρσεράς.



Η μουσική που θα κυριαρχήσει είναι δημιουργία Ελλήνων επίσης: Ο Μιχάλης Δέλτα έγραψε τη μουσική για την αθλητική αποστολή του Αζερμπαϊτζάν, ο Coti K. σχεδίασε τα ηχητικά τοπία και οι ΝΤΕΙΒΙΝΤ feat. Σtella (Γιώργος Μπακαλάκος και Στέλλα Χρονοπούλου) δημιούργησαν τη μουσική για την παρέλαση των αθλητών. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η ενότητα που δημιούργησε ο Αγγελος Μέντης με τη συμμετοχή είκοσι Ελλήνων καλλιτεχνών: Μάριος Γαμπιεράκης, Θοδωρής Δημητρόπουλος, Νεκτάριος Διονυσάτος, Μαρία Ηλία, Νίκος Καρράς, Θοδωρής Κοβέος, Χρυσούλα Κοροβέση, Σπύρος Κότσαλας, Κωνσταντίνος Κυπριωτάκης, Σύλβια Λιούλιου, Κωνσταντίνα Μαρκίδη, Στάθης Μητρόπουλος, Ντίνος Νικολάου, Κωνσταντίνος Νησίδης, Τάσος Παπαϊωάννου, Αφροδίτη Πουρνάρη, Βασιλεία Ροζάνα, Γιώργος Ρυμενίδης, Βασίλης Σούνδιας, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, Τίνα Τζόκα και Γιάννης Τραγάκης.


Αλλά υπάρχει και συνέχεια: Ο Χρήστος Λούλης δάνεισε τη φωνή του, ενώ οι χορογραφίες έγιναν από τον Νίκο Λαγουσάκο, με τη βοήθεια της Τατιάνας Μύρκου, και από την Kat Válastur (Κατερίνα Παπαγεωργίου) με τη συμβολή είκοσι Ελλήνων χορευτών: Άννα Αθανασίου, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Βάσω Γιαννακοπούλου, Νίκος Δραγώνας, Ξένια Θέμελη, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Αμαλία Κοσμά, Γιώργος Κοτσιφάκης, Αντιγόνη Λινάρδου, Γιώργος Μάτσκαρης, Μαρία Μπρέγιαννη, Χρήστος Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Ράντου, Μαίρη Ράντου, Διογένης Σκαλτσάς, Σία Σουρέλου, Χρήστος Στρινόπουλος, Μαρία Τζίκα, Σοφία Τσιαούση και Άλτιν Χούτα.
Ο Πάνος Αδαμόπουλος και ο Τζώρτζης Γρηγοράκης δημιούργησαν τα test edits και τα storyboards για την τηλεοπτική αναμετάδοση.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...