Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ο ΤΟΝΥ ΜΠΛΕΡ ΖΗΤΗΣΕ 600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ (και δεν δέχτηκε "σκόντο")



Λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του από απεσταλμένος του λεγόμενου «Κουαρτέτου» για τη Μέση Ανατολή, ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας συνεχίζει τις πολύ προσοδοφόρες ομιλίες του ανά τον κόσμο με υψηλό «κασέ».

   Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, μία από αυτές τις ομιλίες για ήταν στο EAT Food Forum στην Στοκχόλμη, το οποίο ξεκινάει σήμερα. Ο σοσιαλιστής πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να απαιτούσε 600 χιλιάδες δολάρια προκειμένου να μιλήσει για την πείνα στον κόσμο, και για αυτόν ακριβώς το λόγο η ομιλία αυτή ακυρώθηκε. Οι διοργανωτές του πρότειναν τα μισά (500 χιλιάδες είχε πάρει πέρυσι ο Κλίντον), αλλά ο Μπλερ παρέμεινε ανυποχώρητος. Από την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπόρεσε να μιλήσει επειδή είχε άλλες υποχρεώσεις.

   Μόλις πριν από λίγες ημέρες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μπλερ έστειλε επιστολή παραίτησης στον επικεφαλής του ΟΗΕ με την οποία τον ενημέρωνε ότι αποχωρεί από απεσταλμένος του Κουαρτέτου επειδή η δημοκρατία στη Μέση Ανατολή είναι αναποτελεσματική.

   Από τη στιγμή πάντως που είχε αναλάβει τα καθήκοντα του πριν από 8 χρόνια ο Μπλερ είχε χαρακτηριστεί ως «κουτσή πάπια» αφού ήταν εκείνος που μαζί με τον Μπους είχαν ξεκινήσει τον πόλεμο στο Ιράκ. 

  Από την πλευρά των Παλαιστινίων είχε ειπωθεί ότι ο μόνος πιο γελοίος για να αναλάβει αυτό το πόσο θα ήταν ο ίδιος ο Μπούς.   Επίσης είχε προκαλέσει δυσφορία στους κόλπους της Ε.Ε. καθώς κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης του με τη Μέση Ανατολή ως επικεφαλής του Κουαρτέτου ανέπτυσσε επιχειρηματικά συμφέροντα στο Αμπού Ντάμπι, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...