Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ;



Μια μελέτη ερεύνησε τους στίχους της Beyonce, της Adele, του Eminem και άλλων, και τους βαθμολογεί...

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ 

Εντάξει, κανείς δεν περίμενε υψηλής ποιότητας ποίηση απ' τη σημερινή δημοφιλή μουσική, αλλά απ' ό,τι διαβάζω στο Consequence of Sound το γράψιμο στίχων πλέον χρησιμοποιεί πολύ λιγότερες (δύσκολες) λέξεις απ' ό,τι παλιά.

    Ο Andrew Powell-Morse ανέλυσε το αναγνωστικό επίπεδο 225 τραγουδιών που βρέθηκαν -από 3 εβδομάδες και πάνω- στο Νο1 των αμερικανικών τσαρτς (κατηγορίες Ποπ, Ροκ, Κάντρι, Χιπ Χοπ) τα τελευταία χρόνια.

   Προ δεκαετίας, οι στίχοι που χρησιμοποιούνταν ήταν επιπέδου τρίτης-τετάρτης Δημοτικού, αλλά πλέον η πολυπλοκότητα και η δυσκολία των στίχων έχει μειωθεί αισθητά και μιλάμε για στίχους που θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί από παιδιά δευτέρας με τρίτη Δημοτικού. 





Αν και θα περίμενα ότι η ροκ θα είχε τους πιο "ψαγμένους" στίχους, απ' τα τέσσερα είδη που αναλύθηκαν προηγείται η κάντρι, ακολουθεί η ποπ και η ροκ και τελευταίο είναι το χιπ χοπ.


   Να μερικά απ' τα αποτελέσματα: 








Απ' τα 225 τραγούδια που αναλύθηκαν, αυτό που πήρε τον μεγαλύτερο βαθμό στην ροκ ήταν το Dani California των Red Hot Chili Peppers. 




Και το πιο χαζό; Το The Good Life των Three Days Grace... 






 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...