Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΟΡΤΣΟΣ: Ο ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ "ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ" ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΑΣ








Πρωτοάκουσα το όνομά του από μικρούς μαθητές του Γυμνασίου των Προμάχων, όταν κατά καιρούς κάλυπτα για τα "Προμαχιώτικα Νέα" διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου.


Μπορούσα να διακρίνω από τότε την λάμψη στα μάτια των παιδιών, όταν μιλούσαν γι αυτόν, λες και μιλούσαν για κάποιο δικό τους, πολύ δικό τους οικείο πρόσωπο. 

Όλα τα παιδιά χαμογελούσαν, όλα μιλούσαν με ενθουσιασμό για τον "πληροφορικό" τους.
Ο Γιώργος Γιόρτσος τους δίδασκε την εποχή εκείνη, δυο περίπου χρόνια πριν, το μάθημα της πληροφορικής και μάλιστα οι δράσεις τους ήταν αναρίθμητες, και η αμεσότητά του αντικατοπτρίζονταν στα προσωπάκια των μαθητών.
Ακόμη και τώρα, οι σχέσεις μεταξύ τους παραμένουν στενές και αλληλένδετες, και ο μοντέρνος τρόπος σκέψης και ζωής, τους φέρνει πιο κοντά.
Όταν τον γνώρισα και τα είπαμε δια ζώσης, αντιλήφθηκα το ταλέντο του στην μεταδοτικότητα και την ευστροφία του πνεύματος καθώς και την μοντέρνα προοπτική με την οποία αντιμετωπίζει την περιπέτεια της ζωής. Ευγενικός και με ευφράδεια λόγου, αιχμαλωτίζει τον συνομιλητή και οι απόψεις του μεστές και ζυγισμένες. 
Ο Γιώργος Γιόρτσος λοιπόν, ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, με σπουδές στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τάξη του 2005 · Πληροφορική & Διοίκηση, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στην Μέση Εκπαίδευση και Στυλ Ηγεσίας 
Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ
Τάξη του 1999 · Δίκτυα, Προγραμματισμός, Πολυμέσα, Βάσεις Δεδομένων, 
διαθέτει το χάρισμα της μεταδοτικότητας και με την υποδειγματική του εργατικότητα και επιμονή στους στόχους του, είναι τα τελευταία χρόνια ο διευθυντής των Δημοσίων ΙΕΚ Αριδαίας και Έδεσσας.
Επί των ημερών του, τα δυο ΙΕΚ της Πέλλας, έχουν στελεχωθεί με ικανούς δασκάλους, κάνοντας με τις συνεχείς αναζητήσεις τους τα τμήματα των ινστιτούτων να πολλαπλασιάζονται κάθε σεζόν και να προστίθενται νέα τμήματα.
Με άοκνες προσπάθειες έχουν καταφέρει να ομογενοποιηθούν με την τοπική κοινωνία και τις επαγγελματικές τάξεις και να διατηρούν μια αξιοσημείωτη συνεργασία σε πολλούς τομείς.
Η αναγνώριση δε της δουλειάς που γίνεται, αντικατοπτρίζεται στον τεράστιο αριθμό μαθητών που φοιτούν στα τμήματα των δυο ΙΕΚ (140 περίπου στης Αριδαίας και 125 στης Έδεσσας).
Τα τμήματα των καταρτιζομένων είναι ελκυστικά και αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφησή τους στην τοπική αγορά εργασίας. Ενδεικτικά να αναφέρω τα τμήματα μαγειρικής, αρτοζαχαροπλαστικής, κομμωτικής, φυσικοθεραπείας, λουτροθεραπείας, βοηθού φαρμακείου, τουριστικού πράκτορα κ.α.
Τελευταία μάλιστα προστέθηκε τμήμα υποκριτικής τέχνης, το μοναδικό στην Ελλάδα(υπάρχει άλλο ένα τμήμα στην Αθήνα), ενώ προγραμματίζεται η ίδρυση τμήματος γαλακτοκομικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές φάρμες.
Στα πλαίσια δε της εξωστρέφειας των δυο ΙΕΚ, διενεργούνται τακτικά διάφορες δράσεις των τμημάτων, καθώς και πολλές συνεργασίες με άλλα ΙΕΚ της πατρίδας μας, αλλά και ανάλογα ινστιτούτα του εξωτερικού.
Παρά τις δυσκολίες και την υφιστάμενη οικονομική κρίση, ο οξυδερκής διευθυντής και τα στελέχη που τον πλαισιώνουν, με άοκνη και συνεχή προσπάθεια, καταφέρνουν να εξισορροπούν στα προβλήματα, που παρουσιάζονται και αναζητώντας συνεργασίες, καταφέρνουν να βρίσκουν λύσεις, συνεργαζόμενοι στενά με τους τοπικούς και μη φορείς, καθιστώντας τα δυο ΙΕΚ, σε εργοστάσια παραγωγής σωστών και πλήρως καταρτισμένων στελεχών.

Δίνουν έτσι εφόδια και εξειδίκευση στους νέους αποφοίτους, και ένα "συν" στο βιογραφικό τους, ενώ πολλοί από αυτούς βρίσκουν μια πολυπόθητη θέση εργασίας, μέσα στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Τελειώνοντας να αναφέρω την αδιαμφισβήτητα θετική άποψη της τοπικής μας κοινωνίας, για το έργο που επιτελείται και μάλιστα δωρεάν, καθώς και το γεγονός, ότι πολλοί επαγγελματικοί φορείς εμπλέκονται και συμβιούν αρμονικά στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τα δυο ινστιτούτα.
Προσωπικά ο γράφων το άρθρο, θεωρώ τον αεικίνητο διευθυντή τους, σαν ένα δώρο, που έστειλε ο θεός της Πέλλας στην περιοχή μας, ένα δώρο που βάζει γερές βάσεις για το μέλλον που τόσο αβέβαιο μας το παρουσιάζουν κάποιοι, και πιστεύω ακράδαντα, ότι με ανθρώπους σαν τον Γιώργο, υπάρχει Ελπίδα.


ΥΓ. Χαρακτηριστικό της ταπεινοφροσύνης και του χαρακτήρα του ανδρός, αναφέρω, ότι σε πρότασή μου να συνεντευξιαστούμε και να μιλήσουμε προσωπικά γι αυτόν και το έργο του, μου αρνήθηκε ευγενέστατα, πράγμα που σέβομαι και τηρώ.
Δημήτρης Σαλαμάνης


Δείτε αφιέρωμα στα ΙΕΚ Αριδαίας και Έδεσσας στην TV100



3 σχόλια :

σπάνια περίπτωση αποτελεσματικότητας σε όλους τους τομείς........

..είπατε έχει Ελπίδα.. δυστυχώς αυτήν μας την έχουν κάψει κ οι μεν Τοπικοί αλλά κ οι δε Εθνικοί Άρχοντες.. Για αυτόν θα πρέπει να λέμε ότι έχει ΌΡΑΜΑ κ το φέρει όπου βρεθεί όπου κ εαν σταθεί..

Ένα πολύ άξιολογο άτομο.. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στον τόπο μας..!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...