Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΠΩΣ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πώς οι Σκοπιανοί θησαυρίζουν από τους παράνομους μετανάστες που φτάνουν από την Ελλάδα [εικόνες]
«Τώρα έρχονται και με το ποδήλατο!» γράφει στον τίτλο της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, προσθέτοντας: «Σύροι και Ιρακινοί μετανάστες ποδηλατούν μέσω της ΠΓΔΜ με προορισμό τη Βρετανία».
Μετά τα δημοσιεύματά της για την Κω και τη Λέσβο, στα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε πως οι μετανάστες που φτάνουν διά θαλάσσης παράνομα στην Ελλάδα, ενοχλούν τους παχουλούς Βρετανούς τουρίστες μην αφήνοντάς τους να περάσουν όπως θα ήθελαν τις διακοπές τους, τώρα αναφέρει ότι «δεκάδες χιλιάδες που ξεφεύγουν από τη Μέση Ανατολή, φτάνουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, περνούν στην ΠΓΔΜ, όπου τους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς».
Αυτό κατά τη Daily Mail, «σημαίνει ότι οι ντόπιοι έχουν ξεκινήσει να τους πωλούν ποδήλατα για να τους κάνουν ευκολότερο το ταξίδι. Επειτα, περνούν στη Σερβία, πριν συνεχίσουν για τις πλουσιότερες βορειότερες χώρες, όπως η Γερμανία και η Βρετανία».
Οπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη τον δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Robert Atanasovski, οι Σκοπιανοί βγάζουν τεράστιο κέρδος από την πώληση των ποδηλάτων στους μετανάστες. Η τιμή του κάθε ποδηλάτου κυμαίνεται από 169 δολάρια μέχρι και 225!
Μάλιστα, όταν οι μετανάστες φτάνουν στα σύνορα με τη Σερβία, αφήνουν τα ποδήλατα που είχαν χρυσοπληρώσει στη μεριά των Σκοπίων, τότε οι «πωλητές» τα ξαναμαζεύουν και τα ξαναπωλούν σε νέο κύμα μεταναστών. «Τα παρατημένα ποδήλατα στο Κουμάνοβο μαζεύονται και μεταφέρονται πίσω στο Demir Kapija, ώστε να ξαναπωληθούν στο επόμενο κύμα παράτυπων μεταναστών που φτάνει από την Ελλάδα» γράφει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Atanasovski ο οποίος καταγγέλλει την τοπική αστυνομία γράφοντας: «Η αστυνομία της ΠΓΔΜ κάνει τα στραβά μάτια σε αυτούς τους μετανάστες-δικυκλιστές και πεζούς, προτιμώντας να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στους δουλεμπόρους. Η ΠΓΔΜ αποκαλείται και ως η λεγόμενη βαλκανική δίοδος για να μεταφερθούν τα πάντα, από ανθρώπους μέχρι ναρκωτικά και όπλα».



Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...