Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΜΠΑΚΟΥ: ΧΡΥΣΟΣ Ο ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ, ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ Ο ΜΑΡΑΣ, ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΟ



Χρυσός ο Πετρούνιας   «Αυτό το μετάλλιο πάνω απ' όλα το αφιερώνω στην Ελλάδα μας, η οποία δεν δοκιμάζεται αλλά αντιστέκεται».

   Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα (είχε προηγηθεί και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μομπελιέ) στέφτηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας.   Ο πρωταθλητής μας στους κρίκους, χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, δίνοντας ένα ρεσιτάλ στους κρίκους, και αφήνοντας αρκετά πίσω τους αντιπάλους τους. «Είναι πολύ σημαντική στιγμή, που νομίζω ότι την περίμενα, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσεις τους δαίμονές σου, την ώρα που ανεβαίνεις στους κρίκους. Αγωνιζόμουν τελευταίος και αυτό άλλοτε σε τσιτώνει, άλλοτε σε χαλαρώνει. Προσωπικά ήμουν σε μια κατάσταση ενδιάμεση αλλά μάλλον με χαλάρωσε καθώς είχα δει το βασικό μου αντίπαλο, τον Ουκρανό Ραντιβιλοβ να κάνει ένα σημαντικό λάθος στην έξοδο και απλά έπρεπε να βγάλω το πρόγραμμά μου» τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας που παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου.

   Πέταξε την ανθοδέσμη στην κερκίδα, η οποία έγινε ανάρπαστη, ενώ το αναμνηστικό αληθινό ρόδι που δίνουν οι διοργανωτές έφυγε προς τα κάτω και έσπασε πάνω στο χαλί. Γούρι, πολύ γούρι για τον Λευτέρη που αφιέρωσε το μετάλλιο στην Ελλάδα που αντιστέκεται και φυσικά δεν ξέχασε τους δικούς του ανθρώπους.

   «Πάνω απ' όλα τους γονείς μου που θέλω να τους αφιερώσω το μετάλλιο, φυσικά τον προπονητή μου που χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ, αλλά και τον γιατρό και τους φυσιοθεραπευτές για όλη τη βοήθεια» τόνισε ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας που εκτέλεσε με μαεστρία το – με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας 6800 – πρόγραμμά του φτάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο στο χρυσό.   Πλέον ο μεγάλος στόχος του άρχοντα των δαχτυλιδιών (κρίκων) είναι να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. «Πράγματι αυτός είναι ο στόχος και το κλίμα εδώ στο Μπακού, με το χωριό των αθλητών και όλη αυτή τη γιορτή σε βάζει λίγο σε ρυθμό Ολυμπιακών Αγώνων. Ελπίζω να το ζήσω από κοντά». 


  Ασημένιος ο Μάρας 



Για δεύτερη φορά σήμερα υψώθηκε η ελληνική σημαία στην ενόργανη γυμναστική των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, καθώς μετά τον Λευτέρη Πετρούνια ήταν η σειρά του Βλάση Μάρα να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του μονόζυγου, συγκεντρώνοντας 15.366 βαθμούς. 
Το χρυσό μετάλλιο πέρασε στο λαιμό του Γερμανoύ Φαμπιάν Αμπουεκέν (15.533β.), ενώ το χάλκινο στου Ρώσου Νικίτα Ιγκνατίεφ (15.166β.).

   Χάλκινα τα κορίτσια του πόλο 

Χρυσός ο Πετρούνιας, ασημένιος ο Μάρας, χάλκινα τα κορίτσια του πόλο

Οι γοργόνες του Στέφανου Λέανδρου ανέβηκαν στο βάθρο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, κατακτώντας τελικά το χάλκινο μετάλλιο μετά τη μεγάλη νίκη τους επί της Ιταλίας (8-7) στον αγώνα της 3ης θέσης.   Πρόκειται για έναν άθλο για τα νεαρά αυτά κορίτσια που κατάφεραν στην πρώτη τους μεγάλη διοργάνωση να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

   «Είμαι υπερήφανος για αυτές τις κοπέλες που έδειξαν χαρακτήρα και άξιζαν πέρα για πέρα αυτή τη διάκριση. Είχαμε λίγο πίκρα από τον τρόπο που χάσαμε τον ημιτελικό, γιατί δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε, αλλά τελικά το βγάλαμε σε ενέργεια. Απλά στην αρχή δεν μας πήγαν λίγο οι φάσεις αλλά είδα ότι δεν οφειλόταν σε έλλειψη συγκέντρωσης όπως είχαμε με την Ισπανία. Για αυτό και όταν αρχίσαμε να σκοράρουμε όλα κύλησαν ομαλά» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος που είδε την ομάδα του να αντιδρά άμεσα στο πρώιμο προβάδισμα με 3-1 της Ιταλίας και να απαντά με ένα εκπληκτικό σερί 7-1 παίρνοντας προβάδισμα με 8-4 και κρατώντας σχετικά άνετα το χάλκινο μετάλλιο παρά την προσπάθεια των Ιταλίδων (κυρίως της Αγκνέζε Κοκιέρε που σημείωσε 5 γκολ) αλλά και των ρέφερι στο τελευταίο οκτάλεπτο που έδιναν συνεχόμενα επιθετικά φάουλ στην ομάδα μας.

   «Αυτό το μετάλλιο θα ήθελα να το αφιερώσω και σε όλους τους προπονητές που κάτω από αντίξοες συνθήκες κάνουν εξαιρετική δουλειά στα σωματεία στη χώρα μας. Τέλος καλό όλα καλά, είναι το ιδανικό φινάλε για αυτή την ομάδα και αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια στους συνεργάτες μου και όλη την αποστολή» κατέληξε ο Έλληνας τεχνικός.

   Με τους θριάμβους της ενόργανης γυμναστικής και του πόλο η Ελλάδα συμπλήρωσε τα τέσσερα μετάλλια στο Μπακού, ενώ τα τρία ήρθαν. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μετάλλιο (ασημένιο) έχει κατακτηθεί από τον Γιώργο Τζάνο στο καράτε. 



Πηγή:www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...