Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΤΟ "ΗΧΗΤΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ" ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ



Έχετε δονηθεί ποτέ σύσσωμοι μπροστά σε ένα ηχείο που παίζει μουσική; Αν ναι, τότε γνωρίζετε πώς μπορεί κανείς να βιώσει την μουσική με όλο του το σώμα. Την αίσθηση αυτή, προσπάθησε να δημιουργήσει και ο καλλιτέχνης Kaffe Matthews όταν κατασκεύασε το "ηχητικό κρεβάτι", ένα ξύλινο διπλό κρεβάτι με ενσωματωμένα ηχεία που μπορεί να μετατρέψει μια μουσική ακρόαση σε έντονη σωματική εμπειρία.

   Στο "ηχητικό κρεβάτι" ξαπλώνεις αναπαυτικά σε στρώμα με μαξιλάρι, όχι τόσο για να κοιμηθείς, όσο για να βιώσεις την μουσική με όλο σου το σώμα. Στα τειχία του υπάρχουν ενσωματωμένα δώδεκα ηχεία που με την βοήθεια 220 βολτ ηλεκτρισμού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ηχητικό αποτέλεσμα που αγκαλιάζει τον χρήστη, προσφέροντας νέες προοπτικές ακρόασης.

   Το "ηχητικό κρεβάτι" σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Kaffe Matthews, ηλεκτρονική καλλιτέχνη από το Έσσεξ της Αγγλίας. Το project του ηχητικού κρεβατιού, ξεκίνησε ως ηχητικό και κοινωνικό πείραμα σχετικά με την αντίληψη που έχουμε για τον ήχο και κατέληξε να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, όπως για παράδειγμα ένα παγκόσμιο πρότζεκτ κατασκευής ηχο-κρεβατιών.
 Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για εμπορική αξιοποίηση των ηχητικών κρεβατιών, ωστόσο μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις συχνότητες στις οποίες εκπέμπει και την διαδικασία κατασκευής του από το παρακάτω βίντεο. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...