Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

(SOOC/ NICK PALEOLOGOS)
Τη στήριξη των Ευρωπαίων προς τον ελληνικό λαό ζητούν με επιστολή τους Βρετανοί ιστορικοί και συγγραφείς.
Μία ομάδα ακαδημαϊκών και συγγραφέων, με επιστολή τους στην Telegraph τονίζει ότι ο κόσμος πρέπει να θυμηθεί το πολιτιστικό χρέος που οφείλει στην Ελλάδα και ζητά από τους Ευρωπαίους και τη βρετανική κυβέρνηση να στηριχθεί ο λαός της χώρας.
«Η Ελλάδα χρωστάει 323 δισ. ευρώ, αλλά σκεφτείτε τι χρωστάει ο υπόλοιπος κόσμος στην Ελλάδα. Τη χώρα που έδωσε τη δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη φιλοσοφία, τα μαθηματικά, την ιατρική. Δεν μπορούν να κοστολογηθούν αυτά», γράφει η Telegraph δημοσιεύοντας την επιστολή.
Ανάμεσα σε εκείνους που την υπογράφουν είναι οι Βικτόρια Χίσλοπ, Σάιμον Αρμιτατζ, Μάρθα Λέιν Φοξ, Μάικλ Γουντ και Μέλβιν Μπραγκ.  
«Πού θα ήμασταν αν ο Αχιλλέας δεν είχε χτυπηθεί στη φτέρνα, αν ο Οδυσσέας δεν είχε γυρίσει πίσω;», διερωτάται η Telegraph στο δημοσίευμα. «Αν ο Αρχιμήδης δεν είχε τέτοια εμμονή με τους κύκλους; Αν ο Πυθαγόρας δεν προτιμούσε τις γωνίες; Αν ο Θησέας δεν είχε σκοτώσει το Μινώταυρο ή ο Ικαρος δεν πετούσε τόσο κοντά στον ήλιο και η Περσεφόνη δεν είχε κάνει συμφωνία με τον Αδη;».
«Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν ο Σωκράτης δεν είχε μιλήσει για τη γνώση, ο Αριστοτέλης δεν είχε σκεφτεί για την επιστήμη, τη λογική; Αν ο Φειδίας δεν είχε σχεδιάσει τον Παρθενώνα, ο Πολύκλειτος δεν είχε καθορίσει την ανδρική ομορφιά και ο Πραξιτέλης τη γυναικεία μορφή; Αν ο Ιπποκράτης δεν είχε κάνει επανάσταση στην ιατρική; Αν ο Αλέξανδρος δεν ήταν τόσο Μέγας;», συνεχίζει η Telegraph.
Σίγουρα, μία τέτοια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά αξίζει τα «τιποτένια» δισεκατομμύρια, συνεχίζει η Telegraph. «Αλλά πάλι, ίσως να ήμασταν καλύτερα αν η Πανδώρα δεν είχε ανοίξει το κουτί...», καταλήγει.
Η επιστολή των Βρετανών συγγραφέων και ιστορικών:
«Είναι καιρός να θυμηθούμε το πολύ μεγάλο πολιτιστικό χρέος που οφείλουμε στην Ελλάδα, πόσο γενναία πολλοί Ελληνες πολέμησαν στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο και πόσο εργατικοί, ολιγαρκείς, οικογενειάρχες υπήρξε και συνεχίζει να είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων. Οποια κι αν η ακριβής φύση του οικονομικού μέλλοντος της Ελλάδας, πρέπει να ελπίζουμε ότι ο ελληνικός λαός θα λάβει ισχυρή υποστήριξη από τους Ευρωπαίους συμμάχους, ανάμεσά τους και εκείνους στη βρετανική κυβέρνηση».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...