Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΘΑ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΑΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020



Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε τα σχέδια της για να θανατώσει 2 εκατομμύρια άγριες γάτες μέχρι το 2020 σε μια προσπάθεια να διασώζει δεκάδες αυτόχθονα είδη που οι αρχές ισχυρίζονται ότι απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας της επιθετικής συμπεριφοράς των γατών.

   Σε μια συνέντευξη του ο Gregory Andrews, υπεύθυνος για τα απειλούμενα είδη της χώρα δήλωσε ότι ο υπουργός περιβάλλοντος της Αυστραλίας έχει κηρύξει τον πόλεμο στις αγριόγατες και του ανέθεσε να αναλάβει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

   Ο Hunt αποκάλυψε το πεντάχρονο σχέδιο σε ένα ζωολογικό κήπο της Μελβούρνης και υποσχέθηκε να προστατέψει τους ντόπιους πληθυσμούς των θηλαστικών και των πουλιών της χώρας.   «Τραβάμε μια λεπτή γραμμή σήμερα που λέει ‘Υπό την εποπτεία μας, στην εποχή μας, όχι άλλη εξαφάνιση των ειδών», είπε ο Hunt.   Όλες οι πόλεις και οι περιοχές της Αυστραλίας έχουν συμφωνήσει να συμπεριλάβουν στην λίστα τις άγριες γάτες ως παράσιτα. Το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής χρηματοδότησης για το πρόγραμμα θα πάει στην προσπάθεια θανάτωσης των ζώων και θα περιλαμβάνει δολώματα, κυνήγι με όπλα ή δηλητηρίαση για τις άγριες γάτες.

  Η κυβέρνηση κάνει πολλά βήματα για να αποδείξει ότι αυτές οι πράξεις θα γίνουν με όσο το δυνατό πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό τρόπο.

   «Μέχρι το 2020 θέλω να δω νεκρές μέχρι 2 εκατομμύρια άγριες γάτες, πέντε νέα νησιά και 10 νέα ασφαλή καταφύγια στο εσωτερικό χωρίς να υπάρχει ίχνος από αυτές και τα συγκεκριμένα μέτρα να εφαρμόζονται σε 10 εκατομμύρια εκτάρια», είπε ο Hunt.      "Μέχρι το 2020, θέλω να δω 2.000.000 άγριες γάτες θανατώνονται, πέντε νέα νησιά και 10 νέα ηπειρωτική χωρίς άγριες γάτες, και τα μέτρα ελέγχου που εφαρμόζονται σε 10 εκατομμύρια εκτάρια, τα ασφαλή καταφύγια", δήλωσε ο Hunt.

   Τι συμβαίνει όμως με τις γάτες; 

  Το ζώο ήρθε στην χώρα πριν από 200 χρόνια από Ευρωπαίους αποίκους και εκτράφηκε και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την αυστραλιανή ήπειρο και τη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με μια έρευνα, περίπου 20 εκατομμύρια γάτες στην Αυστραλία σκοτώνουν 75 αυτόχθονα ζώα την ημέρα. Τα ζώα εισήχθησαν στα Αντίποδες περίπου 200 χρόνια πριν από Ευρωπαίους αποίκους και εκτράφηκαν και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την αυστραλιανή ήπειρο και τη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, οι περίπου 20 εκατομμύρια γάτες στην Αυστραλία σκοτώσει περίπου 75 εκατομμύρια ντόπια ζώα την ημέρα.

   Σύμφωνα με την Guardian, η Αυστραλία έχει ένα από τα χειρότερα ρεκόρ αφανισμού στον κόσμο. Έχει χάσει περίπου 29 τοπικά θηλαστικά είδη από την άφιξη των Ευρωπαίων ενώ τώρα απειλούνται περίπου 1.800 είδη.

   Δεν είναι η πρώτη φορά που η μάστιγα των άγριων γατιών έγινε πρωτοσέλιδο στον κόσμο. Το 2013 ένα διακεκριμένος οικονομολόγος έγινε  ακτιβιστής του περιβάλλοντος στη Νέα Ζηλανδία και ζήτησε την μαζική εκκαθάριση των γατιών της χώρας και τις χαρακτήρισες σαν «γεννημένους δολοφόνους».   Στην ιστοσελίδα του, ο Gareth Morgan κάνει αυτή την έκκληση του να σωθεί η τοπική πανίδα της Νέας Ζηλανδίας η οποία έχει αναπτυχθεί με είδη που βρίσκονται για αιώνες στην απομόνωση:   «H Νέα Ζηλανδία είναι το τελευταίο καταφύγιο ενός τεράστιου αριθμού από είδη πτηνών, φημιζόμαστε για την απαίτηση μας να παραμείνει καθαρή και πράσινη και μερικοί από εμάς έχουν αναγνωρίσει το τεράστιο οικονομικό όφελος και πόσο μάλλον οικολογικό μέρισμα με το να πετύχουμε μια ελεύθερη Νέα Ζηλανδία από αρπακτικά. Αλλά το όραμα μας έχει λάθη. Σχεδόν τα μισά νοικοκυριά έχουν από μια γάτα ή δύο έτσι καθιστούν τους κατοίκους της χώρας σαν τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γάτας στον κόσμο.
. Οι γάτες είναι απίστευτα αποτελεσματικοί κυνηγοί και αφανίζουν τα ντόπια πουλιά». Και συνεχίζει, «Η γάτα σας δεν είναι αθώα». Από την άλλη η κυβέρνηση της Αυστραλίας υιοθετούν μια διαφορετική στάση: «Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι δεν μισούμε της γάτες», προειδοποίησε ο Andrews. «Απλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε πια την ζημιά που κάνουν στην άγρια ζωή της χώρας». 




Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...