Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η ΜΟΝΟΣΕΛΙΔΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ 5ΕΤΕΣ GREXIT

Αυτή είναι η πρόταση Σόιμπλε για 5ετές Grexit -Μόνο μια σελίδα τού πήρε ! [εικόνα]
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, o κ. Σόιμπλε προτείνει να υπάρξει ένας περιορισμένος χρόνος όπου η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο, αυτός ο «περιορισμένος» χρόνος είναι για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ τα... πέντε χρόνια.
Διέρευσε στον Τύπο το έγγραφο με την πρόταση που είχε στα χέρια του ο Βόλφανγκ Σόιμπλε και η οποία πρότεινε μεταξύ άλλων στην Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ για πέντε χρόνια.
Μόνο μια σελίδα το Grexit!
Τα σχόλια μάλιστα Γερμανών δημοσιογράφων δεν είναι καθόλου κολακευτικά για την κίνηση αυτή, αναφέροντας πως η πρόταση της Μέρκελ και του Σόιμπλε δεν άξιζε να είναι παραπάνω από μια σελίδα συμπληρώνοντας πόσο ιστορικό λάθος είναι για την ιστορία της ευρωζώνης.
Τι αναφέρει η σελίδα του Σόιμπλε με τίτλο «Σχόλια για τις τελευταίες ελληνικές προτάσεις»:

Ακολουθεί το έγγραφο μεταφρασμένο στα ελληνικά:
«Σχόλια σχετικά με τις τελευταίες ελληνικές προτάσεις»
Στις 9 Ιουλίου η Ελλάδα κατέθεσε μία λίστα προτάσεων, οι οποίες βασίζονται στο τελευταίο προσχέδιο της Τρόικας, που είχε συνταχθεί για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από το EFSF. Αυτές οι προτάσεις έχουν σοβαρές ελλείψεις σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Για αυτό αυτές οι προτάσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για ένα εντελώς καινούριο, τριετές πρόγραμμα του ESM, όπως αιτήθηκε η Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μία καλύτερη, βιώσιμη λύση, διατηρώντας το ΔΝΤ εν ενεργεία. Αυτές είναι οι δύο επιλογές:
1. Οι ελληνικές αρχές να βελτιώσουν γρήγορα και σημαντικά τις προτάσεις τους, με την πλήρη στήριξη της Βουλής τους. Οι βελτιώσεις πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη, να διαβεβαιώσουν την βιωσιμότητα του χρέους και την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν: Μεταφορά ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δισ. ευρώ σε ένα εξωτερικό ταμείο (trust fund) όπως ο Θεσμός Ανάπτυξης στο Λουξεμβούργο, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν και να μειωθεί το χρέος.
2. Σε περίπτωση που η βιωσιμότητα του χρέους και η αξιόπιστη προοπτική εφαρμογή δεν μπορούν να διασφαλιστούν εκ των προτέρων η Ελλάδα θα πρέπει, μέσω ταχέων διαπραγματεύσεων, να τεθεί σε ένα timeout από την Ευρωζώνη, με ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτή η λύση θα συνοδεύεται από στήριξη για την Ελλάδα ως κράτος-μέλος της ΕΕ και για τους Έλληνες πολίτες, με ενίσχυση της ανάπτυξης, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια στα επόμενα χρόνια. Θα συνοδευόταν επίσης από την ενίσχυση της διακυβέρνησης της νομισματικής ένωσης.
20:57 Ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε μέσω twitter το δημοσίευμα της FAZ με την πρόταση Σόιμπλε για πενταετή έξοδο από το ευρώ, αναφερόμενος στο χθεσινό του άρθρο στον Guardian, στο οποίο έγραφε ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ «θέλει η Ελλάδα να εκδιωχθεί ώστε να φοβηθούν οι Γάλλοι και να αποδεχθούν το μοντέλο μιας πειθαρχημένης ευρωζώνης.
20:50  Ο οικονομικός αναλυτής Τζόναθαν Αλγκάρ τουιτάρει ότι αξιωματούχος της ΕΕ ανέφερε ότι «ένα διάλειμμα της Ελλάδας από το ευρώ είναι νομικά ανέφικτο και ότι μια τέτοια ιδέα δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά».
20:26 Eleni Varvitsiotis ‏@Elbarbie  Brussels, Belgium
Δεν ειπώθηκε κατά την διάρκεια του #Eurogroup η πρόταση Σοίμπλε για 5 ετης έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επιβεβαιώνουν πηγές Eurogroup .
 
20:17  Ο δημοσιογράφος του AFP Ντάνι Κεμπ γράφει στο Twitter ότι πηγή μιλώντας στο AFP ανέφερε ότι το εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ έθετε το θέμα του Grexit αλλά δεν τέθηκε στο Eurogroup. 
20:19 Ο Πάμπλο Ροντρίγκεζ, απεσταλμένος της ισπανικής εφημερίδας «El Mundo» αναφέρει πως δεν έχει συζητηθεί η ιδέα ενός 5ετούς Grexit μέσα στο Eurogroup.
20:07 Οπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο Γερμανός δημοσιογράφος του ZDF Στέφαν Λάιφερτ, υπάρχει το χαρτί με την πρόταση του Σόιμπλε αλλά δεν έχει συζητηθεί ακόμα μέσα στο Eurogroup.
19:56 Ο Γερμανός δημοσιογράφος της «Die Zeit» Μαρκ Σίριτζ αναφέρει πως ο επικεφαλής του κόμματος Σοσιαλοδημοκρατών της Γερμανίας SPD διαψεύδει πως αυτό το έγγραφο του Σόιμπλε αποτελεί επίσημη θέση της κυβέρνησης
Σύμφωνα με την FAZ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει τις προτάσεις που μόλις έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση ως ανεπαρκείς. Το υπουργείο του έχει διαβιβάσει μια αρνητική εκτίμηση στις άλλες χώρες της ευρωζώνης. «Από τις προτάσεις (ενν. της ελληνικής κυβέρνησης) λείπουν μεταρρυθμιστικοί τομείς κομβικής σημασίας προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η χώρα και για να προωθηθεί μακροπρόθεσμα η οικονομική ανάπτυξη και η βιώσιμη ανάπτυξη» και για αυτό δεν μπορούν (οι προτάσεις) «να αποτελέσουν τη βάση για ένα απολύτως νέο, διάρκειας τριών ετών, πρόγραμμα του ΕΜΣ».
Το γερμανικό υπουργείο πρότεινε, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα να βελτιώσει τις υπάρχουσες προτάσεις της έχοντας την πλήρη υποστήριξη του κοινοβουλίου και να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία ύψους € 50 δισεκατομμύρια σε ένα ταμείο, το οποίο θα τα πουλήσει και έτσι να απομακρύνει το χρέος.
Η δεύτερη πρόταση είναι η Αθήνα να κάνει ένα «διάλειμμα» από το ευρώ. Συγκεκριμένα, να αφήσει τη νομισματική ένωση για τουλάχιστον πέντε χρόνια και να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Σε αυτό το διάστημα θα παραμένει  κράτος μέλος της ΕΕ και θα λαμβάνει περαιτέρω βοήθεια, αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική. 
Μάλιστα, η FAS τονίζει ότι τα αιτήματα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ αποτελούν προτάσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί σε επίσημο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών!
Πάντως, οι αρνητικές διαθέσεις του κ. Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα φάνηκαν  και στις δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στο νέο, κρίσιμο Eurogroup για την χώρα μας στις Βρυξέλλες αφού έκανε λόγο για «εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις», για «καταστροφή της Ελλάδας κατά τους τελευταίους μήνες με ταχύτατους ρυθμούς» και για «έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση», όσον αφορά στο  κατά πόσο θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται».

Αυτό είναι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας το οποίο ανέβηκε Online στις 19:30 ώρα Ελλάδος, Σάββατο.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...