Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ



Σε αδιέξοδο οι αγρότες Ημαθίας και Πέλλας με το μπλοκάρισμα των εξαγωγών
Διαπεριφερειακή σύσκεψη με πρωτοβουλία των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας & Πέλλας

Ευρεία διαπεριφερειακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/7) στην Έδεσσα, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, μετά από τις δυσχέρειες στις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων, λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης των διατραπεζικών συναλλαγών. Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας Κώστα Καλαϊτζίδη και Θεόδωρου  Θεοδωρίδη αντίστοιχα συμμετείχαν ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκης, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας  κ. Χρήστος Γιαννακάκης, στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και οργανώσεων της Π.Ε. Πέλλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης έδωσε το στίγμα της συνάντησης υπογραμμίζοντας ότι όλοι αναγνωρίζουν τις κρίσιμες συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η χώρα, αλλά χρειάζεται η ανάληψη κάποιων πρωτοβουλιών προκειμένου οι αγρότες και οι οικογένειές τους να μπορέσουν να επιβιώσουν και να μην καταστραφεί ολοσχερώς η φετινή παραγωγή. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας απέστειλε εξάλλου σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες.

Η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαїτζίδη επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία και συνέργεια που υπάρχει μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας. Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Καλαϊτζίδης, «είναι σημαντικό να ανταλλάσουμε εμπειρία και τεχνογνωσία σε όλα τα θέματα, ενώ παράλληλα να οργανώνουμε από κοινού τις παρεμβάσεις μας για την επίλυση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες». 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ακόμη η λειτουργία των χώρων διακίνησης οπωροκηπευτικών (στέκια). Ο Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Σίμος Μαρνασίδης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τη σχετική νομοθεσία και το περιεχόμενο των εγκυκλίων του Υπουργείου. Η νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή για χώρους που λειτουργούν χωρίς αδειοδότηση και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την ιχνηλασιμότητα, υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων.  Ειδικότερα, προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες, η άρνηση ελέγχου αποτελεί ποινικό αδίκημα ενώ οι αρμόδιες Επιτροπές που έχουν συσταθεί πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους.

Ο κ. Γιαννακάκης ενημέρωσε για το Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης οπωροκηπευτικών σε κοινωνικούς φορείς που υλοποιείται με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα έχει δωδεκάμηνη διάρκεια και προβλέπει αυστηρές διαδικασίες και όρους για τη διασφάλιση της ποιότητας και ποσότητας των προϊόντων. Μπορούν να συμμετέχουν ομάδες παραγωγών, αλλά και μεμονωμένοι αγρότες οι οποίοι μπορούν να συνεργάζονται με αγροτικές οργανώσεις, αποτελώντας μία πολύ καλή εναλλακτική λύση για τη διάθεση της παραγωγής.    


Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι «είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση ώστε να μπορέσει γρήγορα η Ελλάδα να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, με διασφαλισμένο εισόδημα για τους αγρότες που αποτελούν τη βάση της τοπικής οικονομίας. Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να συμβάλλουμε στην τήρηση της νομοθεσίας για την περιβαλλοντικά ορθή καλλιέργεια και την ασφαλή διακίνηση και διανομή των προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε το περιβάλλον, την υγεία των καταναλωτών και εξασφαλίζουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τους αγρότες και προοπτικές ανάπτυξης της Εθνικής μας οικονομίας».   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...