Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΠΟΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ"



Με νέο άρθρο του στους New York Times και τίτλο «Σκοτώνοντας το ευρωπαϊκό εγχείρημα», ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σχολιάζει τις ραγδαίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες και χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις των δανειστών "ΤΡΕΛΑ".

   Aναλυτικά το άρθρο γνώμης από τους New York Times 

  Ας υποθέσουμε ότι θεωρείτε τον Τσίπρα ανίκανο. Ας υποθέσουμε πως επιθυμείτε διακαώς το ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας. Ας υποθέσουμε ακόμα ότι καλωσορίζετε την προοπτική διωγμού των ενοχλητικών Ελλήνων από το ευρώ.

   Ακόμα και αν όλα αυτά αληθεύουν, αυτή η λίστα απαιτήσεων του Eurogroup είναι ΤΡΕΛΑ. Το hashtag ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) είναι απόλυτα σωστό. Αυτό ξεπερνά τα όρια της σκληρότητας και γίνεται καθαρή εκδικητικότητα, ολοκληρωτική καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας, με καμία ελπίδα για ανακούφιση.
 Είναι προφανές πως αυτό προοριζόταν να γίνει μια προσφορά που η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να δεχτεί. Ακόμη και αν είναι έτσι, πρόκειται για μια γκροτέσκα προδοσία όλως όσων η Ευρώπη είχε προοριστεί να πρεσβεύει.

   Μπορεί κάτι να τραβήξει την Ευρώπη από το χείλος του γκρεμού; Λέγεται πως ο Μάριο Ντράγκι προσπαθεί να επαναφέρει τη λογική και πως ο Ολαντ αντιστέκεται επιτέλους στα ηθικολογικό οικονομικό παιχνίδι της Γερμανίας, κάτι που δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν. Όμως η ζημιά έχει γίνει. Ποιος θα μπορέσει να εμπιστευτεί ξανά τις καλές προθέσεις της Γερμανίας;   Κατά κάποιον τρόπο, η οικονομία έχει μπει σχεδόν σε δεύτερο πλάνο. Ακόμα κι έτσι, ας είμαστε σαφείς: Αυτό που μάθαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι πως το να είσαι μέλος της Ευρωζώνης σημαίνει ότι οι δανειστές μπορούν να καταστρέψουν την οικονομία σου, αν παραβιάσεις την γραμμή τους.

   Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις υφιστάμενες συνθήκες της λιτότητας. Είναι πιο αληθές από ποτέ πως το να επιβάλεις αυστηρή λιτότητα χωρίς μείωση του χρέους, είναι μια καταδικασμένη πολιτική ανεξάρτητα από το πόσο διατεθειμένη είναι μια χώρα να δεχτεί να υποφέρει. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ακόμη και μια πλήρης συνθηκολόγηση της Ελλάδας, θα ήταν ένα αδιέξοδη.

   Μπορεί η Ελλάδα να κάνει μια πετυχημένη έξοδο; Θα προσπαθήσει η Γερμανία να μπλοκάρει την ανάκαμψη; (Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η ερώτηση πρέπει να κάνουμε τώρα)

   Το ευρωπαϊκό εγχείρημα –ένα εγχείρημα που πάντα υποστήριζα και εξήρα- δέχτηκε ένα άσχημο, ίσως θανατηφόρο πλήγμα. Και ο,τιδήποτε και αν σκέφτεστε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ή για την Ελλάδα, δεν  είναι οι Έλληνες που το προκάλεσαν. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...