Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΓΔΑΡΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ



Ο Cecil ήταν ένα από τα διασημότερα λιοντάρια της Αφρικής και η δημοφιλέστερη τουριστική ατραξιόν για το πάρκο Hwange National Park στη Ζιμπάμπουε.
 Το 13χρονο αρσενικό λιοντάρι ήταν το καμάρι του πάρκου και ένα από τα πιο αγαπητά ζώα και η είδηση του θανάτου του από τα χέρια ανθρώπου προκάλεσε εκτός από θλίψη, και οργή. 

  Το κουφάρι του Cecil βρήκαν οι φύλακες του πάρκου αποκεφαλισμένο και γδαρμένο πριν από αρκετές μέρες, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή η θλιβερή απώλεια. 



Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το λιοντάρι έπεσε θύμα ενέδρας με  δόλωμα. Ο κυνηγός που σκότωσε το ζώο φέρεται να είναι Ισπανός και οι πληροφορίες  αναφέρουν πως έχει πληρώσει 50.000 ευρώ σε ντόπιους κυνηγούς που τον βοήθησαν να εντοπίσει και να σκοτώσει το ζώο.

   Δύο από αυτούς έχουν συλληφθεί, αλλά ο Ευρωπαίος ύποπτος ακόμη δεν έχει εντοπιστεί. Οι κυνηγοί κατηγορούνται πως σκότωσαν το λιοντάρι σε περιοχή που προστατεύεται ή πως προσπάθησαν να το δελεάσουν ώστε να βγει εκτός των ορίων και να μπορέσουν να το σκοτώσουν σχεδόν νόμιμα. Οι δύο συλληφθέντες επιμένουν πως αυτοί και ο πελάτης τους κυνηγούσαν νόμιμα και πως δεν είχαν ιδέα για το πόσο σημαντικό ήταν το λιοντάρι. 

  Αυτό που θέλουν τώρα οι αρχές της Ζιμπάμπουε είναι εκτός από το να εντοπίσουν τον επικεφαλής κυνηγό, να βρουν και το κεφάλι του ζώου προκειμένου να εμποδιστεί η πώληση του σαν τρόπαιο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...