Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



Η Εταιρεία Προστασίας Άγριων Ζώων της Γερμανίας υποστήριζει πως στα δάση της χώρας ζουν σήμερα περίπου 30 αγέλες λύκων. 
Στις περιοχές όπου εντοπίζονται απαγορεύεται το κυνήγι, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων σε άλλα άγρια ή οικόσιτα ζώα.
 Η ίδια περίπου κατάσταση παρατηρείται και στη νότια Γαλλία με τους κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται για επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους. 

  Οι αντιδράσεις και τα προβλήματα που παρατηρούνται στη Γαλλία είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους και στη Γερμανία εκτιμά ο Μάρκους Μπάτεν, μέλος της Γερμανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης NABU. Στα γερμανικά δάση όπως αυτά της Σαξονίας, του Βρανδεμβούργου, της Ρηνανίας Παλατινάτου και του Σλέσβιχ Χόλσταϊν (στο βορειότερο τμήμα της Γερμανίας) καταγράφεται κάθε χρόνο αύξηση στους πληθυσμούς των λύκων που κυμαίνεται μεταξύ 23% με 36%. 
  Λόγω της αύξησης αυτοί υπάρχουν πολλοί ειδικοί που προωθούν τη λύση μιας πιο ορθολογικής διαχείρισης των πληθυσμών των λύκων. Για παράδειγμα το κρατίδιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν χρηματοδοτεί ήδη το πρόγραμμα «Wolfsmanagement» ύψους 100.000 ευρώ, το οποίο αποβλέπει στην προστασία τόσο των άγριων λύκων όσο και των οικόσιτων ζώων. 
Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η βιώσιμη συνύπαρξη ανθρώπου, οικόσιτων ζώων και λύκων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές που βρίσκονται κοντά σε άγρια δάση.
 Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως η Σύμβαση της Βέρνης για τη διατήρηση της άγριας ζωής στο φυσικό τους περιβάλλον αναγνωρίζει τον ευρωπαϊκό λύκο ως άγριο ζώο υπό εξαφάνιση και ως εκ τούτου απαγορεύει το κυνήγι και το εμπόριο του. 
Στην Σύμβαση αναφέρεται ακόμη πως οι λύκοι στα δάση μιας χώρας δεν επιτρέπεται να είναι λιγότεροι από 300. 



Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...