Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ "ΓΕΝΟΠ tours" ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ



Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται 59 συνολικά άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο που είναι γνωστό σαν "ΓΕΝΟΠ Tours", υπόθεση η οποία έχει να κάνει με τεράστια ποσά που δηλώθηκαν ως έξοδα για ταξίδια και συνέδρια της ΔΕΗ καθώς και επιχορηγήσεις αλλά και μελέτες. 

    Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και ο συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος.

   Το βούλευμα (αριθμ.1148/2015) διατάσσει την παραπομπή των 59 κατηγορουμένων για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ. 

  Το βούλευμα αυτό του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών ανατρέπει την πρόταση απαλλαγής για 70 από τους 71 κατηγορούμενους του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Πρασσά, παραπέμπει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών τους συνολικά 59 κατηγορούμενους, 

  Τα ποσά για τα οποία κατηγορούνται αφορούν τιμολόγια, τα οποία ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ, ένα δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ και 300.000 ευρώ που δαπανήθηκαν από τη ΔΕΗ για μελέτη που δεν έγινε και που όμως τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί, όπως αναφέρεται και στο βούλευμα.

   Για το δάνειο των 500.000 ευρώ κατηγορείται ο συνδικαλιστής Νίκος Φωτόπουλος ο οποίος φέρεται να το πήρε το 2010 για λογαριασμό του συνδικαλιστικού οργάνου. Εκτός από τον κ. Φωτόπουλο, ποινική δίωξη είχε ασκηθεί και στον πρώην υπουργό Ιωάννη Παλαιοκρασά, στην Χριστιάννα Ρίζου (κόρη του πρώην αρχισυνδικαλιστή), στον Αρθούρο Ζερβό και σε πολλούς άλλους.

   Το κατηγορητήριο κάνει λόγο για υπέρογκα χρηματικά ποσά που πήρε η συνδικαλιστική οργάνωση από τη ΔΕΗ, προκειμένου να διοργανώσει ταξίδια και συνέδρια που όμως δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ στην ίδια υπόθεση ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται για εικονικά τιμολόγια, τα οποία εκδόθηκαν για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...