Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Ο Μ.Σ. ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ "ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2015



Ο σύλλογος ιδρύθηκε τις 14/07/2006.
Ιδρυτικά μέλη:
Φουδούλης Χ. Γεώργιος
Δημητρούσης Π. Νικόλαος
Δρενοβιάδης Κ.Αντώνιος
Γκότσης Ν. Κωνσταντίνος
Φουδούλης Ι. Γεώργιος
Δρενοβιάδης Θ. Δημήτριος
Φουδούλης Γ. Σταύρος



Δραστηριότητες του συλλόγου:
  • Το χειμώνα διοργανώνει χορό σε οικογενειακό κέντρο
  • Συμμετέχει στις εκδηλώσεις αυγομαχιών που διοργανώνει ο Δήμος κάθε δεύτερη ημέρα του ΠΑΣΧΑ
  • Στη γιορτή Αγίας Παρασκευής 26 Ιουλίου διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στο γήπεδο ποδοσφαίρου με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.
  • Διοργανώνει εκδήλωση παραμονή Χριστουγέννων με άναμμα φωτιάς.
  • Τα Ρουγκάτσια 
  • Τα Ρουγκάτσια είναι ένα από τα ωραιότερα ελληνικά χορευτικά δρώμενα. Τελείται από μια ομάδα φουστανελοφόρων οι οποίοι φέροντας σπαθιά περιφέρονται στα χωριά του κάμπου κατά την διάρκεια του Δωδεκαήμερου, χορεύοντας με τη συνοδεία ζουρνάδων σε κάθε σπίτι που επισκέπτονταν. Σκοπός του εθίμου είναι να συγκεντρωθούν χρήματα από κάθε σπίτι που επισκέπτονταν, για την οικοδόμηση ή αποπεράτωση της εκκλησίας ή του σχολείου του χωριού.
  • Επίσης ο σύλλογος συμμετέχει σε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα, σκορπώντας ενθουσιασμό με τις άψογες παραστάσεις που δίνει. 
  • Εξαιρετικές εμφανίσεις που αφήνουν εποχή, κάνει ο σύλλογος στο Πανελλήνιο πολιτιστικό αντάμωμα που διοργανώνει, με πλήθος συμμετοχών φιλικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Τμήματα του συλλόγου:
Μικρό τμήμα
Παιδικό τμήμα
Τμήμα επιδείξεων
Τμήμα ενηλίκων

Πολιτιστικός σύλλογος Λευκαδίων 'Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ' . 

Ένας σύλλογος που φτιάχτηκε με πολύ αγάπη, με πολύ μεράκι και πολύ δίψα για την ιστορία του τόπου και της ράτσας μας! Τί να πει κανείς γι αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους για την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας , αλλά και όλα τα δεινά που υπέστησαν από τους Βουλγάρους ! Άνθρωποι οι οποίοι αφέθηκαν στο έλεος του Θεού, δίχως σχολεία και φυσικά δίχως την βοήθεια του Ελληνικού κράτους. Παρόλα αυτά όμως η φλόγα της ψυχής τους έκαιγε μέσα τους για την Ελληνικότητά τους . Ακόμα και στα πιο απάνθρωπα βασανιστήρια που δέχθηκαν ,φώναζαν ότι και να μας κάνετε εμείς είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ! Το αίμα τους έχει ποτίσει την γη της Μακεδονίας από άκρη σε άκρη! Και όμως αυτός ο υπερήφανος λαός ακόμα και στις μέρες μας χλευάζεται και λοιδορείται στο άκουσμα ότι είναι ντόπιος! Ε ΟΧΙ λοιπόν . Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε όλη την πολιτιστική κληρονομιά της φυλής μας, με την ιστορία μας , τα τραγούδια μας ,τα Ήθη και έθιμά μας ! Σε αυτήν την προσπάθειά μας καλούμε όλους τους συλλόγους της Μακεδονίας και όχι μόνο, να πορευτούμε μαζί , και να προβάλουμε όλη την πολιτιστική μας παράδοση!












Δείτε πλούσιο υλικό από εκδηλώσεις του συλλόγου στο κανάλι του στο youtube κάνοντας "κλικ"  ΕΔΩ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...