Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΝΙΟΠΑΝΤΡΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΓΑΜΗΛΙΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΑΪΖΟΝΤΑΣ 4.000 ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τουρκία: Νιόπαντροι έκαναν το γαμήλιο γλέντι τους ταΐζοντας 4.000 Σύρους πρόσφυγες [εικόνες]
Αυτό το νιόπαντρο ζευγάρι από την Τουρκία έκανε σίγουρα το πιο μεγάλο και ταυτόχρονα αλτρουιστικό γαμήλιο γλέντι.
Ο Φετουλάχ Ουζουμτζίογλου και η Εσρα Πολάτ παντρεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Κιλίς στα σύνορα με τη Συρία.
Η επαρχία τα τελευταία χρόνια όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, έχει γίνει σπίτι χιλιάδων προσφύγων.
Το ζευγάρι προχώρησε σε παραδοσιακό τριήμερο μουσουλμανικό γάμο από την Τρίτη έως και την Πέμπτη, επιλέγοντας την τελευταία ημέρα να κάνουν το αποκορύφωμα του γλεντιού, πηγαίνοντας σε καταυλισμό προσφύγων.
Συγκεκριμένα, πήραν ό,τι χρήματα είχαν μαζέψει οι οικογένειές τους για το γλέντι και την τελετή, αλλά και για το ξεκίνημα της κοινής τους ζωής και τα έδωσαν στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση  Kimse Yok Mu, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σίτιση των προσφύγων. Με τα χρήματα του Φετουλάχ και της Εσρα ταΐστηκαν συνολικά 4.000 πρόσφυγες.
Μάλιστα και οι δύο συμμετείχαν με τα γαμπριάτικα στη διανομή των συσσιτίων.
Σημειώνεται ότι η ιδέα ανήκει στον πατέρα του γαμπρού, τον Αλί Ουζουμτσίογλου, ο οποίος ήθελε να μοιραστεί τη χαρά του γάμου με τους ανθρώπους που δεν είναι το ίδιο τυχεροί. «Θεώρησα πως το να μοιραστούμε ένα λουκούλλειο γεύμα με την οικογένειά μας και τους φίλους μας ήταν περιττό, όταν γνωρίζουμε πως υπάρχουν τόσοι άνθρωποι δίπλα μας που έχουν ανάγκη. Ετσι, σκέφτηκα αυτή την ιδέα και την είπα στον γιο μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που τη δέχτηκε και που ξεκίνησαν και οι δυο τους το χαρούμενο κοινό τους ταξίδι με μία τέτοια ανιδιοτελή πράξη».
Από την πλευρά της η Εσρα δήλωσε: «Σοκαρίστηκα όταν ο Φετουλάχ μου είπε για αυτή την ιδέα, αλλά μετά με κέρδισε. Ηταν καταπληκτική εμπειρία. Είμαι ευτυχισμένη που είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε το γαμήλιο γεύμα μας με ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη».
«Είναι πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου» δήλωσε ο γαμπρός, ενώ αποκάλυψε πως και οι φίλοι του ενθουσιάστηκαν με την κίνηση αυτή και πως θέλουν και στον δικό τους γάμο να κάνουν το ίδιο.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...