Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΣΚΥΛΟΣ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ" ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Ένα τούνελ μήκους περίπου δεκαπέντε μέτρων και βάθους ενός μέτρου φαίνεται ότι έσκαβαν επί μήνες βαρυποινίτες φυλακισμένοι της πτέρυγας Ζ' του σωφρονιστικού καταστήματος Κέρκυρας προκειμένου να αποδράσουν από την φυλακή.

 Τα σχέδια των βαρυποινιτών, που επέλεξαν την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου για να αποδράσουν, φέρεται να χάλασε ένας σκύλος που αντιλήφθηκε τη δράση τους πάνω από την άσφαλτο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι βαρυποινίτες έγιναν αντιληπτοί από τον σκύλο ενός περαστικού που έκανε μια πρωινή βόλτα με το κατοικίδιό του.
 Το έξυπνο τετράποδο με την όσφρηση του κατάφερε να εντοπίσει κάτω από την άσφαλτο τους βαρυποινίτες που, όπως φαίνεται, δρούσαν ως... τυφλοπόντικες τους τελευταίους μήνες.
 Η ανησυχία του σκύλου προκάλεσε το ενδιαφέρον ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου που έσπευσε αμέσως στο σημείο, μόλις πέντε μέτρα έξω από τον περιμετρικό τοίχο των φυλακών, για να δει τι συμβαίνει.
 Ο υπόγειος διακριτικός θόρυβος που ακουγόταν κάτω από την άσφαλτο, στον περιμετρικό δρόμο πίσω από τις φυλακές που οδηγεί στην περιοχή της Γαρίτσας, έβαλε σε υποψίες και τον σωφρονιστικό υπάλληλο, που αμέσως σήμανε συναγερμό στις φυλακές. Οι σειρήνες των φυλακών ήχησαν δυνατά και αμέσως κλήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.
 Όπως διαπιστώθηκε από τις πρώτες έρευνες, βαρυποινίτες, ο αριθμός των οποίων παραμένει ακόμη άγνωστος, κατάφεραν με αυτοσχέδια σκαπτικά εργαλεία να ανοίξουν ένα μακρύ τούνελ που θα το χρησιμοποιούσαν, έρποντας, για να διαφύγουν από τη φυλακή.

 «Το μόνο σίγουρό είναι ότι αποτράπηκε η απόδραση των φυλακισμένων» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των φυλακών Κερκύρας Δημήτρης Παναγιωτελίδης. Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ενώ το κουβάρι της ιστορίας θα ξετυλιχθεί μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων των βαρυποινιτών.
 Η σημερινή απόπειρα της απόδρασης των φυλακισμένων έφερε στις μνήμες όλων τη μεγάλη απόδραση των φυλακισμένων, από τις φυλακές της Κέρκυρας πριν από 19 χρόνια, τον Μάρτιο του 1996. Τότε 44 κρατούμενοι, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί υπήκοοι, εκμεταλλευόμενοι την πολυήμερη εξέγερση των φυλακισμένων που επικρατούσε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κέρκυρας, κατάφεραν να αποδράσουν σκάβοντας εκ νέου ένα τούνελ που είχε κατασκευαστεί από τους Άγγλους όταν κατείχαν τα Επτάνησα, μήκους 150 μέτρων. Οι Αλβανοί κρατούμενοι το εντόπισαν και το καθάρισαν.

   Το τούνελ πέρασε κάτω από έναν δρόμο έξω από τις φυλακές και βγήκε πίσω από τον τοίχο του γυμνασίου που βρίσκεται κοντά στις φυλακές. Έσκαβαν νύχτα και μέρα και μετά από δέκα ημέρες κατάφεραν να αποδράσουν.
Τελικά μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αστυνομικών αρχών, του Λιμενικού Σώματος, των ΜΑΤ, των ανδρών των Ειδικών Κατασταλτικών Αντιτρομοκρατικών Μονάδων, καθώς επίσης και των ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. 



Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...