Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΤΡΟΜΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΛΑΡΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΡΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟ



Πριν από περίπου ένα μήνα η είδηση πως σμήνος γλάρων επιτέθηκε και σκότωσε ενήλικο πρόβατο στην Ιρλανδία έκανε το γύρο του κόσμου και προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων για την πρωτοφανή αυτή συμπεριφορά από το συγκεκριμένο είδος πουλιού.

   Οι σκηνές από την γνωστή ταινία του Χίτσκοκ έχουν τις τελευταίες εβδομάδες μεταφερθεί σε περιοχές της Μ. Βρετανίας, όπου καταγράφονται όλο και περισσότερες επιθέσεις γλάρων σε κατοικίδια αλλά και ανθρώπους.

   Η Deustche Welle μεταδίδει πως από την επιδρομή των πουλιών πλήττονται ιδιαίτερα το Κόρνγουολ, η Ουαλία και η Σκωτία. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πουλιά θέτουν ως στόχο ανθρώπους που κρατούν φαγητό στο δρόμο αλλά και κατοικίδια ζώα από τα οποία αισθάνονται ότι απειλούνται. Έτσι ένας μικρός σκύλος ράτσας Τεριέ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση γλάρου ενώ ένα ακόμη μικρόσωμο σκυλί δέχτηκε επίθεση και πέθανε από τα ράμφη τους όπως αναφέρει το Business Insider.
 Επιπλέον έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις όπου τα πουλιά έχουν κλέψει κινητά τηλέφωνα που κρατούσαν στα χέρια τους περαστικοί με πιο πρόσφατη την περίπτωση μιας κοπέλας που έχασε το iPhone της ενώ μιλούσε και δέχτηκε επίθεση.



Η υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Αγγλία με τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «Αρουραίους με φτερά» και «Το τρομοκρατικό καθεστώς των κακόβουλων γλάρων». 
Oι κάτοικοι των περιοχών οι οποίοι περιγράφουν στα βρετανικά μέσα την κατάσταση κάνουν λόγο για πρωτοφανή συμπεριφορά και επιθετικότητα από τα πουλιά. Κάποιοι σχολιάζουν χαρακτηριστικά πως αυτό που κάποτε ήταν μια χαριτωμένη ατραξιόν, έχει καταντήσει ο φόβος και ο τρόμος των τουριστών και των ντόπιων.
 Ιδιοκτήτης καντίνας αναφέρει πως τα πουλιά στήνουν καρτέρι κοντά στο σημείο όταν  ανοίγει την επιχείρησή του και ορμούν στους πελάτες με το που απομακρυνθούν με το φαγητό στα χέρια τους. Την ίδια ώρα ο ορνιθολόγος και εκπρόσωπος της Βασιλικής Εταιρείας για την Προστασία των Πτηνών, Τόνι Γουάιτχεντ εξηγεί την περίεργη συμπεριφορά των ζώων ως εξής:
 «Διανύουμε την περίοδο όπου τα μικρά των γλάρων εγκαταλείπουν τις φωλιές τους. Γι' αυτό οι γονείς προσπαθούν να τα υπερασπιστούν και επιτίθενται σε οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει απειλή για αυτά. Από την άλλη πλευρά πολλοί άνθρωποι ταΐζουν τους γλάρους με αποτέλεσμα τα πουλιά να έχουν συνηθίσει σε αυτό και να μη μπορούν να ξεχωρίσουν πότε ο άνθρωπος τους προσφέρει φαγητό και πότε επιθυμεί να το κρατήσει για τον ίδιο». 



Μέχρι και ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχτηκε στην τηλεόραση ότι πρόκειται για ένα «πραγματικό πρόβλημα», για το οποίο πρέπει να γίνει μεγάλη συζήτηση. Ωστόσο η Deutsche Welle μεταδίδει πως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα τον κινδύνου φοβούμενοι ότι το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί γύρω από το θέμα, μπορεί να οδηγήσει ορισμένους σε βίαιες λύσεις κατά των ζώων, τα οποία όμως απειλούνται από εξαφάνιση. 





 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...