Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΧΩΡΙΟ ΔΙΟΡΙΣΕ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ



Το Κόνγουεϊ, ένα χωριουδάκι στη βόρεια Ουαλία διόρισε την Κυριακή έναν... γελωτοποιό, τον πρώτο μετά από 700 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας τελετής με έντονα μεσαιωνικό χρώμα.

   Ο 34χρονος Ράσελ Έργουντ, ο επονομαζόμενος στο εξής "Έργουιντ ο Τρελός", στέφθηκε επίσημος γελωτοποιός του Κόνγουεϊ σε μια γιορτή που περιλάμβανε κυνήγι με γεράκια, ιππότες με πανοπλίες και μια παρέλαση στο χωριό όπου δεσπόζει ένας πύργος με επάλξεις του 13ου αιώνα. 

  Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο νέος ρόλος του Έργουιντ του Τρελού θα είναι να διασκεδάζει τους περίπου 15.000 συντοπίτες του δύο φορές την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι τις 29 Αυγούστου.  img# "Είναι μεγάλη τιμή να μου εμπιστεύονται τον ρόλο του γελωτοποιού του χωριού" είπε ο Ράσελ ο οποίος είναι επαγγελματίας μάγος και καλλιτέχνης του τσίρκου.

   Κατά την άσκηση των "καθηκόντων" του ο Ράσελ θα είναι υποχρεωμένος να φοράει στο κεφάλι ένα σκούφο διακοσμημένο με γαϊδουρινά αυτιά, όπως ήταν η παραδοσιακή στολή των γελωτοποιών του 13ου αιώνα. 



Ο Έργουιντ ο Τρελός διαδέχεται στη θέση αυτή τον Τομ τον Τρελό, τον τελευταίο γελωτοποιό του Κόνγουεϊ. Τον είχε επιλέξει ο βασιλιάς Εδουάρδος Α΄ της Αγγλίας ο οποίος είχε αποκλειστεί στην κοινότητα αυτή τον χειμώνα του 1294-95, πολιορκημένος από τους Ουαλούς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...