Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΝΙΓΕΤΑΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ;



Τα κουίζ έχουν γίνει μόδα στο ίντερνετ, αλλά αυτό εδώ είναι διαφορετικό και είναι ζωτικής σημασίας. 

  Στο παραπάνω στιγμιότυπο από το βίντεο, ένα από τα παιδιά που διασκεδάζουν στην πισίνα πνίγεται. Ωστόσο με τόσο κόσμο και έντονη δράση στο νερό, είναι μάλλον αδύνατον να εντοπίσει κανείς το παιδί που πνίγεται. Το παιχνίδι των νεαρών κολυμβητών και ο τρόπος που κινούνται, μπερδεύει. Οποιοδήποτε από τα παιδιά αυτά θα μπορούσε να "παλεύει" με το νερό γιατί πνίγεται, σωστά;

   Λάθος! Ο πνιγμός δεν μοιάζει με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, αναφέρουν οι New York Times που παρουσιάζουν τον παραπάνω γρίφο για να αναδείξουν ένα πρόγραμμα αυτοεκπαίδευσης εντοπισμού των συνανθρώπων μας που μπορεί να κινδυνεύουν. 

  Το παιδί που πνίγεται αποκαλύπτεται στην παρακάτω φωτογραφία και μπορείτε να δείτε με λεπτομέρεια τι συνέβη στο βίντεο που ακολουθεί. 






Ο προγραμματιστής υπολογιστών Francisco Saldaña δημιούργησε την interactive πλατφόρμα spotthedrowningchild.com προκειμένου να βοηθήσει τον κόσμο να εντοπίζει την θανάσιμη κατάσταση. Αυτό που χαρακτηριστικά αναφέρεται στην παρουσίαση είναι πως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει την κατάσταση με μια στερεοτυπική εικόνα που δεν ισχύει. Σχεδόν κανένας άνθρωπος που πνίγεται δεν κάνει πολύ φασαρία, δεν προκαλεί παφλασμό και δεν μπορεί να φωνάξει δυνατά. Ο πνιγμός είναι κάτι που συμβαίνει πολύ πιο αθόρυβα. 

  Ο βετεράνος ναυαγοσώστης Mario Vittone που συμμετέχει στο πρόγραμμα έχει εκδώσει έναν οδηγό που ονομάζεται "The Instinctive Drowning Response" 
  Σε αυτόν αναφέρει ξεκάθαρα πως η ενστικτώδης αντίδραση του ανθρώπου που πνίγεται δεν θυμίζει σε τίποτα με αυτό που έχουμε μάλλον μάθει να βλέπουμε στις κινηματογραφικές ταινίες. Ο άνθρωπος που κινδυνεύει από ασφυξία μέσα στο νερό προσπαθεί να αναπνεύσει μέσα στα λίγα αυτά δευτερόλεπτα και ο οργανισμός του βάζει αυτομάτως την προσπάθεια για ομιλία σε δεύτερη μοίρα.

   Σύμφωνα με τον Vittone το κεφάλι του ανθρώπου που πνίγεται, βρίσκεται τη μια στιγμή βυθισμένο κάτω από το νερό, και την άλλη στην επιφάνεια για να πάρει μια σύντομη ανάσα.
 Το σώμα του ανθρώπου συνήθως είναι σε όρθια θέση μέσα στο νερό και δεν υπάρχουν κλωτσιές και πολύ πιτσίλισμα νερού.
 Αντίθετα τα χέρια του είναι τεντωμένα και ο ίδιος μηχανικά προσπαθεί να σπρώξει το νερό προς τα κάτω για να ανέλθει στην επιφάνεια.





 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...