Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ



Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες,
Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή. Ήταν ένας χρόνος κατά τον οποίο υλοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς, που τα προηγούμενα χρόνια δεν έτυχαν της προσοχής που τους αρμόζει. Από την πρώτη στιγμή ήρθαμε αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα και προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις βελτιώσαμε την εικόνα του Δήμου μας, ενώ σε άλλες αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε μέχρι και σήμερα σοβαρές δυσκολίες λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.
Δημιουργήσαμε από το μηδέν από τους πρώτους κιόλας μήνες κανονισμό καθαριότητας που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε, οργανώσαμε τα μηχανήματα του εργοταξίου, αξιοποιώντας μάλιστα κάποια απ’ αυτά που βρίσκονταν σε αχρηστία για πολλά χρόνια και προσπαθήσαμε να στηρίξουμε και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες όλου του Δήμου. Την ίδια στιγμή, υπήρξε σημαντικότατη βελτίωση στον φωτισμό τόσο στην πόλη της Αριδαίας, όσο και των Τοπικών Κοινοτήτων.
Αναδιοργανώσαμε τις υπηρεσίες του Δήμου, με στόχο την μεγαλύτερη αποδοτικότητά τους, κατανέμοντας με λειτουργικό τρόπο τους υπαλλήλους. Επιπλέον, προχωρήσαμε στην μετεγκατάσταση υπηρεσιών, όπως της ΔΗΚΕΑ και του ΚΕ.Κ.Π.-Α σε ιδιόκτητα κτήρια του Δήμου μας, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση για τον πολίτη και καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους. Δρομολογήσαμε και υλοποιήσαμε την πληρωμή εργαζομένων για πάγιες οφειλές.
Ταυτόχρονα, σχεδιάσαμε τα επόμενά μας βήματα, με στόχο τον σωστό προγραμματισμό για την υλοποίηση δεκάδων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν δημοπρατηθεί ή θα δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας εξασφαλίσαμε 2.600.000 ευρώ που αφορούν στην βελτίωση των αγροτικών υποδομών –μιας και είμαστε ένας κατεξοχήν αγροτικός Δήμος και δίνουμε ιδιαίτερο βάρος, καθώς επίσης και στην ανάπλαση της πόλης της Αριδαίας (έργα απολύτως εξασφαλισμένα που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα).
Ως Δημοτική Αρχή, προωθούμε την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως το LIFE σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας και το ΑΠΘ (Τμήμα Δασολογίας), το διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG με την ένταξη της Λουτρόπολης των Λουτρών Πόζαρ, το ΕΣΠΑ κ.α. Υλοποιούμε την κατασκευή του ΧΥΤΑ Αλμωπίας και δρομολογούμε την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος και του βιολογικού της Αριδαίας.
Όσον αφορά στον τομέα της οικονομίας του Δήμου μας, κάναμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση και βρισκόμαστε πλέον σε θέση μετά από επίμονη προσπάθεια και σκληρή δουλειά να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους προμηθευτές στην ώρα μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης που συμφέρει απόλυτα τον Δήμο.
Καθιερώσαμε την Αντιδημαρχία Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου με έδρα τον Εξαπλάτανο, μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας που αφορούσαν στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Αλμωπίας. Ο Αντιδήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους πολίτες της ανατολικής πλευράς του Δήμου μας που τα προηγούμενα χρόνια βίωσαν μία πρωτοφανή υποβάθμιση λόγω της συνένωσης των δύο πρώην Δήμων.
Από την πρώτη στιγμή, δώσαμε έμφαση στον τουρισμό, με αφετηρία τα Λουτρά. Στόχος μας είναι να οργανωθεί σε κεντρικό επίπεδο η τουριστική πολιτική του Δήμου, γι’ αυτόν τον σκοπό θα στελεχώσουμε το Γραφείο Τουρισμού. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του το περίπτερο ενημέρωσης τουριστών στην είσοδο της Λουτρόπολης (διασταύρωση Όρμας) και αυτή είναι μόνο η αρχή. Επιπλέον, ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Λαογραφικό Μουσείο των Λουτρών, δίνοντας περισσότερες επιλογές στον επισκέπτη για να γνωρίσει καλύτερα την παράδοση της περιοχής μας. Προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις που θα ωφελήσουν οικονομικά τα Λουτρά και ταυτόχρονα θα βελτιώσουν την εικόνα της Λουτρόπολης. Κατασκευάζονται ήδη νέοι χώροι λουτροθεραπείας που θα παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στους λουόμενους. Με αποφασιστικό τρόπο θα ανακινήσουμε το θέμα της λειτουργίας του ιατρικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του ξενοδοχείου «Αύρα». Δρομολογούμε τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού, του οποίου τα οικονομικά οφέλη θα είναι μεγάλα για την Δημοτική Επιχείρηση. Η Λουτρόπολή μας αποτυπώνεται τους τελευταίους μήνες σε Γραμματόσημο, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε την ένταξη στον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Ιαματικών Λουτροπόλεων.
Φίλες και φίλοι,
Είμαι ευτυχής για το έργο που παράγεται μέσα από σκληρή δουλειά. Με συνεργάτες νέους ανθρώπους γεμάτους όρεξη για προσφορά στον τόπο μας, σε συνδυασμό με την εμπειρία ανθρώπων που υπηρετούν χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση και έχουν δώσει δείγματα γραφής. Εχθρός όμως του καλού, είναι το καλύτερο και με αυτό το σύνθημα σκοπεύουμε να πορευτούμε.
Σε αυτόν τον συνδυασμό πιστεύω και μέχρι σήμερα το αποτέλεσμα με δικαιώνει. Οι συνεργάτες μου, τους οποίους εμπιστεύομαι και στηρίζω, γνωρίζουν ότι τελούν υπό το άγρυπνο βλέμμα μου και υπό συνεχή αξιολόγηση. Η προσφορά στο κοινό καλό είναι ένας σκληρός καθημερινός αγώνας.
Ο αγώνας συνεχίζεται για την Αλμωπία της Καρδιάς μας!

Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...