Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

«Αν υπήρχε κάποια άλλη λέξη για τούτο ‘δω τον κόσμο θα ήταν σίγουρα η ΔΙΑΦΘΟΡΑ!».


Διαβάστε μια επιστολή που λάβαμε από δυο νεαρές φίλες της ιστοσελίδας μας, που μέσα από μερικές αράδες, μας αποκαλύπτουν το πώς βλέπουν οι νέοι τα συγκλονιστικά γεγονότα που συμβαίνουν στην εύφλεκτη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και την κρεατομηχανή αθώων ψυχών που δουλεύει στο "φουλ".

**************

Η ιστορία του μικρού Αιλάν που γεννήθηκε εν μέσω του εμφυλίου και δεν έζησε τίποτε άλλο πέρα από φόβο έχει προκαλέσει ποικίλα συναισθήματα σε όλον τον κόσμο. Κυρίως συναισθήματα θλίψης, οργής και αγανάκτησης.

 Η σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία τείνει προς την εκμετάλλευση  και την διαφθορά και έχει ξεχάσει τις ύψιστες αξίες της ζωής, όπως είναι η ειρήνη, η αγάπη και η αλληλεγγύη. Ο μικρός Αιλάν, η οικογένεια του και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους, καταλήγουν τελικά να χάνουν τις ζωές τους. Τέτοιες εικόνες και γεγονότα λυγίζουν ακόμα και τους πιο σκληρούς. Αυτό το παιδί τώρα θα πάει σε ένα μέρος καλύτερο οπού η αδικία,τα συμφέροντα και οι πόλεμοι είναι απλά λέξεις άγνωστες. Αυτό το παιδί θα πάει στο μέρος όπου ανήκει η αθώα του ψυχή, στη γειτονιά των αγγέλων.

 Αλλά απορώ με εσάς σημερινοί άνθρωποι: έπειτα από όλες αυτές τις αδικοχαμένες ζωές θα συνεχίσετε τους πολέμους, τις διαμάχες και να κάνετε άβουλες πράξεις για να υπερασπιστείτε και να υλοποιήσετε τα συμφέροντα σας; 

Τελειώνοντας το κείμενο θα ήθελα να συνοψίσω όλες μου τις απόψεις σε μια μόνο πρόταση:
 «Αν υπήρχε κάποια άλλη λέξη για τούτο ‘δω τον κόσμο θα ήταν σίγουρα η ΔΙΑΦΘΟΡΑ!».


Μαρία Φ.
Ντίνα Τ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...